Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Zij | zo ging het verder

Zij vs. Zij | zo ging het verder

Zij vs. Zij | zo ging het verder

In Flair 3 vertelden Hagar en haar moeder Dineke in de rubriek Zij/Zij over hun relatie. Ze hebben intensief contact. Hagar heeft sinds kort een relatie en wil vanwege de liefde naar de andere kant van het land verhuizen. Dineke vindt het gekkenwerk. Kan Hagar beter naar haar moeder luisteren? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

zijzij

Tips voor Dineke: “Hagar moet haar eigen keuzes maken en daarmee uit. Dat was de duidelijke boodschap van de psycholoog. Kennelijk is het hele idee dat het goed is om naar je moeder te luisteren achterhaald. Als moeder moet ik Hagar loslaten, als vriendin mag ik van de psycholoog best advies geven. Maar ik voel het juist als mijn moederlijke taak om over mijn dochter te waken. Dat is toch natuurlijk?”

Hagar: “Mijn moeder wil er niet aan, dat blijkt maar weer. Ze ging meteen in de verdediging toen ze de tips las. Ik moet van de psycholoog afstand nemen. We zijn te close en daardoor kan mijn moeder me niet loslaten. Misschien is zij te oud om te veranderen, maar ík kan wel wat aan de situatie veranderen. Ik moet haar niet als een vriendin behandelen, een goed advies. Fysieke afstand kan zeker helpen, dus ik weet nu helemaal dat ik mijn plan moet doorzetten.”