Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

In Flair 7 vertelden Anka en Jelmer in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Ze zijn 4,5 jaar samen. Van de zomer heeft hij haar ten huwelijk gevraagd en zij heeft ‘nee’ gezegd. Sindsdien zitten ze in een relatiecrisis. Hoe komen ze hier weer uit? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij uitgelichte afbeelding

Anka (30): “De psycholoog stelde me een aantal directe vragen. Ze vond dat ik inmiddels heb kunnen nadenken over trouwen. En dat ik er met Jelmer over moet praten: hoe kijk ik er nu tegenaan? Wat vind ik van het huwelijk? Het wordt geen makkelijk gesprek, maar ik besef dat we het wel moeten voeren. Ik heb voor mezelf nog geen duidelijk antwoord.”

Jelmer: “We hebben denk ik allebei te heftig gereageerd. De scherpe kantjes zijn er nu af, lijkt het wel. We kunnen weer wat normaler met elkaar omgaan. We hebben afgesproken dat we opnieuw gaan praten over onze relatie en over het huwelijk. We stellen het allebei nog een beetje uit – volgens mij heeft Anka die neiging ook. We hebben wel genoeg turbulentie meegemaakt, de laatste tijd.”