Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

In Flair 15 vertelden Kelly en Mats in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Kelly en Mats zijn nu twee jaar een stel. Ze wonen niet samen. Mats heeft de laatste maanden geregeld een kwade dronk. En Kelly wil niet zeuren, maar ze heeft er ondertussen wel last van. Het vervelende is dat Mats zijn probleem wegrelativeert. Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

Kelly: “Schiet niet in de verdediging, zei de psycholoog. Een goed punt, want ik kom er niet verder mee. Mijn gevoel benoemen is genoeg. En ik mag er van haar best over praten met anderen. Ik realiseer me nu pas dat ik daarmee het gevoel had dat ik Mats afval. Terwijl hij het niet als een probleem ziet, dus waarom zou ik zijn kwade dronk moeten verzwijgen? Als hij het vervelend vindt dat ik er openlijk over praat, geeft hij eigenlijk toe dat het dus wel een probleem is. We zullen zien.”

Mats: “Ik kreeg een preek, maar dat viel te verwachten. Oké, ik snap wel dat het voor Kelly niet echt leuk is. Ik raak alleen zwaar geïrriteerd van dat: o, wat erg, je hebt een probleem. Laten we de zaak niet groter maken dan hij is. Ik zal voortaan een paar biertjes eerder ophouden met drinken, zo goed? En Kelly mag op mijn kosten met de taxi naar huis. Dan heeft ze geen last van mijn geklets. Als het maar weer gezellig wordt, vind ik het best.”

FAH ZijHij Carroussel