Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

In Flair 10 vertelden Kiki en Louis in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Ze zijn jeugdliefdes van elkaar. Drie jaar geleden zijn ze getrouwd. Hun relatie is vrij afstandelijk. Bij Kiki wringt het. Ze heeft de neiging weinig te eisen en zich aan te passen. Louis kan lekker zijn gang gaan. Geen wonder dat hij het zo wel best vindt. Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij Carroussel

Kiki: “De psycholoog vond dat ik me afstandelijk opstel, waardoor Louis en ik nooit close zullen zijn. Dat was wel even confronterend. Ik moet me over mijn angst heen zetten om Louise af te schrikken, of in de steek te worden gelaten. Ze gaf ook aan hoe ik dit in praktijk kan brengen. Door concreet iets voor te stellen, al is het maar iets simpels als samen naar de film. Het is heel wat om te verwerken. Raar om te beseffen dat ik ergens een probleem heb dat best wel diep zit.”

Louis: “Kennelijk mist Kiki wat, ook al heeft ze dit nog nooit tegen me gezegd. We moeten oppassen dat we onszelf geen probleem aanpraten. Maar natuurlijk zou het mooi zijn als we ‘emotioneel’ dichter bij elkaar komen te staan. Ik heb alleen nooit gedacht dat dat erin zat omdat we te verschillend zijn, geloof ik. Ik wil best onderzoeken of er méér in zit, als Kiki dit ook aandurft. Ik begrijp dat ze het behoorlijk eng vindt.”