Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

In Flair 9 vertelden Kimberly en Patrick in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Kimberly heeft een eetprobleem, waardoor ze veel te zwaar is. Regelmatig snaait ze de koelkast leeg. Patrick steunt haar, maar hij hoopt nog altijd dat ze van haar verslaving afkomt. De vraag is: hoe? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij Carroussel

Kimberly: “Ik moet de negatieve gedachtes niet te veel de ruimte geven. Elke keer als ik denk dat Patrick me niet aantrekkelijk vindt, moet ik er met een soort afstand naar kijken. Verder adviseerde de psycholoog om hulp te zoeken bij een diëtist, of de huisarts. Ik was opgelucht dat ze niet meteen aankwam met zware therapie. De diëtist lijkt me wel wat. Met een eetschema heb ik meer houvast. En ik wil natuurlijk graag afvallen. Patrick vond het ook een goed idee.”

Patrick: “Ik ben een beetje te voorzichtig geworden, geloof ik. Ik moet het onderwerp ‘eten’ niet uit de weg gaan. Daardoor wordt het beladen. Gewoon mezelf zijn, vindt de psycholoog. Ik ben niet Kimberly’s hulpverlener, maar haar vriend. Ik kan wel helpen, daar niet van. We gaan nu een diëtist zoeken en daar samen heen. Als ik meega, vindt ze het minder eng. Ik ga ook opletten wat er aan eten in huis komt. Misschien moet ik wat vaker de boodschappen doen.”