Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

In Flair 8 vertelden Erika en Max in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Erika en Max zijn zes jaar bij elkaar en wonen samen. Erika vindt dat ze te weinig aandacht krijgt. Max vindt haar op zijn beurt te veeleisend. Ze komen geen steek verder. Wat nu? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij Carroussel

Erika: “De psycholoog zei tegen Max dat hij op moet houden met discussiëren, omdat dat zinloos is. Daar was ik wel blij mee. Het schiet toch niet op. Ik kreeg zelf ook het een en ander te horen. Ze vond dat ik geen aandacht op mag eisen, maar beter zelf iets kan voorstellen. Bijvoorbeeld om in bed te duiken, of samen een borrel te drinken. Ik heb natuurlijk liever dat het vanuit Max komt, maar ik zal mijn best doen.

Max: “De psycholoog stelde Erika de vraag waar haar onvrede vandaan komt. Ze suggereerde dat onvervulde behoeftes ook in haar kunnen zitten – wat dus weinig met mij te maken heeft. Het is wel lekker dat iemand anders het zegt. Als ik daarmee aankom, denkt Erika dat ik het op haar af wil schuiven. Verder moeten we meer leuke dingen samen gaan doen, en dat ook plannen. Prima, zou ik zeggen.”