Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

Zij vs. Hij | Zo ging het verder

In Flair 6 vertelden Daphne en Roderick in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Daphne en Roderick zijn zeven jaar bij elkaar en getrouwd. Twee jaar geleden wisten ze dat ze een kind wilden. Inmiddels heeft Daphne drie keer een miskraam gehad en durft ze een zwangerschap niet meer aan. Het verlangen naar een kind van hen tweeën blijft. Wat nu? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij uitgelichte afbeelding

Daphne: “Ik kreeg het advies om bepaalde oefeningen te doen. Daar was ik zelf nooit opgekomen. Ik vind het heel fijn. Een andere tip was om een piekerhalfuurtje in te stellen. Het leek me wat simplistisch, maar het werkt dus wel. Tijdens het half uur mag ik piekeren en de rest van de dag probeer ik het te laten gaan. Leven met de dag, dat is wel het beste nu, ja. Ik ben alweer wat positiever, merk ik.”

Roderick: “We hebben te veel met ons tweetjes zitten worstelen. We kregen het advies om met de gynaecoloog te praten over onze problemen en twijfels. Ik heb meteen een afspraak geregeld. Ik wil Daphne zo graag helpen – en we zitten allebei met veel vragen. We proberen nu ook – voorzichtig – open te staan voor andere mogelijkheden. Al is het verlangen naar een kind van onszelf nog steeds heel sterk. Het heeft tijd nodig.”