Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | zo ging het verder

Zij vs. Hij | zo ging het verder

Zij vs. Hij | zo ging het verder

FAH ZijHij CarrousselIn Flair 2 vertelden Annemarije en Willem-Jan in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Annemarije en Willem-Jan hebben vijf jaar een relatie en wonen samen. De vader van Willem-Jan zorgt voor problemen. Hij komt en gaat wanneer hij wil en veroorzaakt conflicten. Annemarije vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn. Willem-Jan, daarentegen, wil de deur openhouden voor zijn vader. Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

Annemarije: “Willem-Jan moet er zelf achter komen dat de relatie met zijn vader weinig oplevert, aldus de psycholoog. Maar het blijft moeilijk om toe te kijken. Willem-Jan zit er ondertussen wel mee. Als mijn schoonvader ’s avonds laat langskomt, moet ik ‘gewoon naar bed gaan’. De psycholoog moest eens weten hoe hard hij praat.

 

Daar kunnen geen oordopjes tegenop. Ik heb nu tegen Willem-Jan gezegd dat hij voortaan maar buiten de deur afspreekt met zijn vader. Als dat niet lukt, ligt het aan die vent. Niet aan mij.”

Willem-Jan: “Annemarije kreeg het advies om elkaar vrij te laten, maar ze doet het tegenovergestelde. Ze wil niet meer dat mijn vader langskomt. Dus dat gaat lekker. Ik kreeg vragen over de relatie met mijn vader. Ga ik uit liefde met hem om, of uit schuldgevoel? Het een sluit het ander niet uit, lijkt me. Ik vind het ingewikkeld. Verder mag ik wel wat assertiever zijn van de psycholoog. Het stomme is dat ik dat bij iedereen kan, behalve bij mijn vader. Ik zal het proberen, daar niet van.”