Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Flair 14

Zij vs. Hij | Flair 14

Zij vs. Hij | Flair 14

In Flair 14 vertelden Eva en Ewald in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Eva en Ewald zijn vijf jaar bij elkaar en wonen samen. Hij heeft een minderwaardigheidscomplex, wat voor beide partijen niet gemakkelijk is. Hoe kan Ewald hier overheen komen? Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij Carroussel

Eva: “Ik maak het probleem groter dan het is. Niet echt leuk om te horen, maar ook wel weer relativerend. Het is een kwestie van doen voor Ewald, volgens de psycholoog, en niet van erover praten. Ik moet het meer aan hem overlaten. Vrijlaten, dat is de truc. Ze heeft Ewald veel goede tips gegeven. Ik hoop dat hij ermee aan de slag laat, maar ik zal proberen me er niet mee te bemoeien!”

Ewald: “Je bent niet onzeker, je hebt alleen onzekere momenten en gevoelens, zei de psycholoog tegen me. Die ga ik echt onthouden. Mijn manier van denken moet veranderen; ik snap wat ze wil zeggen. Verder adviseerde ze me om vaker ‘fuck it’ te zeggen, het liefst hardop. Erg grappig. En weet je, ik ben zeker van plan dit advies in praktijk te brengen. Het gaat om wat ik wil in het leven, niet om wat ik moet, van mezelf of van anderen.”