Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Flair 13

Zij vs. Hij | Flair 13

Zij vs. Hij | Flair 13

In Flair 13 vertelden Patricia en Bob in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Patricia en Bob zijn getrouwd. Ze hebben Lynn (7) geadopteerd. Opvoeden blijkt een zware klus en hun dochtertje zorgt voor veel problemen. Alles draait om Lynn, wat ten koste gaat van hun relatie. Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij Carroussel

Patricia: “Lynn staat te centraal in ons leven, volgens de psycholoog. Ze vindt het belangrijk dat Bob en ik meer tijd samen hebben. Wij zijn zo druk met Lynn – en met ons schuldig voelen – dat we niet eens meer op dat idee kwamen. Maar ze heeft natuurlijk gelijk. Bob en ik knappen ervan op als we onze dochter even los kunnen laten en dat is uiteindelijk ook goed voor haar. Het vereist wel een andere mind set. En we moeten het praktisch zien te regelen.”

Bob: “We hebben meer hulp van buiten nodig, dat is duidelijk. Toen we ons eigen verhaal teruglazen, dachten we: wat zitten die mensen te tobben. Heel stom, alsof je het ineens ziet. We hebben ook opvoedingstips gehad. Van die dingen die je wel weet, maar toch weer bent vergeten. Vervelend gedrag negeren, bijvoorbeeld. Patricia en ik durven nu meer te erkennen dat ons kind niet makkelijk is – wat niks afdoet aan onze liefde voor haar.”