Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zij vs. Hij | Flair 12

Zij vs. Hij | Flair 12

Zij vs. Hij | Flair 12

In Flair 12 vertelden Janneke en Tibbe in de rubriek Zij/Hij over hun relatie. Janneke en Tibbe zijn getrouwd. Ze hebben een dochtertje van twee. Janneke piekert veel en slaapt slecht. Tibbe vindt dat ze iets aan het probleem moet doen, maar zij zou willen dat hij er ontspannen mee omgaat. Psycholoog Pieternel Dijkstra gaf tips.

FAH ZijHij Carroussel

Janneke: “De psycholoog zei dat ik mezelf moet accepteren. Ik heb nou eenmaal tijd nodig om gebeurtenissen mentaal te verwerken. Zorg goed voor jezelf, zei ze. Dat vond ik zo lief! Ik moet van haar vaker dingen alleen doen, zodat ik ‘thuis’ meer kan loslaten. Te bang worden is ook niet goed. Daarom is het slim om doelen te stellen. Dit zijn dingen waarmee ik echt aan de slag kan. Ik ben optimistisch en heb er vertrouwen in. En Tibbe ook, dat helpt me enorm.”

Tibbe; “We gaan er wat van maken. Janneke is opgeknapt van het interview en het advies. En daar knap ik dan weer van op. Ik heb het idee dat er nu echt iets gebeurt. Op mijn beurt zal ik proberen om niet meer zo veroordelend te reageren. Ik realiseerde me eigenlijk niet dat ik dat deed. Ik zag het meer als ‘schop onder de kont’. Ik snap dat mijn aanpak niet ideaal was, maar ik bedoelde het goed.”