Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ZIEN: 7x zaken die iedere stijlvolle vrouw in haar huis heeft staan

ZIEN: 7x zaken die iedere stijlvolle vrouw in haar huis heeft staan

ZIEN: 7x zaken die iedere stijlvolle vrouw in haar huis heeft staan

Het vinden van de perfecte stijl voor in huis is niet altijd even makkelijk. Hoe ga je voor die perfecte mix tussen Frans romantisch, Scandinavisch minimal en Engels rustiek zonder dat de woonkamer een rommelig hoarder walhalla wordt? 

De volledige showroom van IKEA nabootsen is natuurlijk makkelijk, maar het is des te charmanter om je eigen stempel op jouw paleisje te drukken. Onthoud daarom deze wijze les: een mooi huis is als een goeie outfit – met een paar signature pieces kom je al een heel eind. Met onderstaande items kan je alvast niets verkeerd doen.

Een grote spiegel

Losstaand, het liefst tot bovenaan de muur. Zet ‘m strategisch neer om de kamer optisch groter en lichter te maken.

Planten

Zo groot, klein, veel of weinig als je wil. Niets ademt meer sfeer dan een paar goed geplaatste stukken groen. Gaan jouw planten altijd dood? Hier lees je de oplossing voor dat probleem.

Kussens op de bank

Drie kussens (dat is heel belangrijk, lees hier waarom) en het niet te veel matchy-matchy.

Stapeltjes boeken – of boekenplanken

Bekijk hier de meest creatieve manier om je boeken in je interieur te verwerken. Tijdschriften doet het trouwens ook altijd goed.

Kaarsen

 

Staande lampen

Een staande lamp brengt veel meer sfeer in je woonkamer dan een plafondlamp. Kies voor strategisch verlichte plaatsen – de bank, de leunstoel, je bureau en probeer de rest op te lichten met bovenstaande kaarsen.

Kunst aan de muur

Dat hoeft niet direct een klassiek Hollandse grootmeester te zijn, maar een paar mooie foto’s, posters of zelfs platenhoezen doen al heel veel. Hou de afbeeldingen zo veel mogelijk op ooghoogte – hier lees je waarom.

 

Bekijk ook: