Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfmaak – Lolly’s met Flair

Zelfmaak – Lolly’s met Flair

Zelfmaak – Lolly’s met Flair

Een tikkeltje suikerwater hier, een mespuntje kleurstof daar, wat zaadjes erbij… Et voilá: je mini-you maakt op de eerste schooldag helemaal de blits met deze zelfgemaakte lolly’s. 

Zelfmaak: Lolly’s met Flair

Dit heb je nodig

150 g suiker
25 g vloeibare glucose (340 g/€ 6,50, Pipoos.com)
Lollystokjes met verpakkingen (18 st/€ 5,95, Pipoos.com)
Smaakstof
Mespuntje kleurstof
50 ml water
Pan
Lepel
Bakpapier
Zaadjes (chiazaad, venkelzaad en/of sesamzaad)

Zo maak je het

Stap 1
Doe de suiker en het water samen met een mespunt kleurstof en een scheutje smaakstof in de pan. Roer alles goed door tot een glad geheel. Proef of er genoeg smaakstof in zit.

Stap 2
Voeg 25 gram vloeibare glucose toe aan het suikermengsel. De vloeibare glucose zorgt ervoor dat de lollies mooi transparant blijven en goed hard worden.

Stap 3
Breng het mengsel aan de kook en laat het al roerend doorkoken tot er een dikke stroop ontstaat. Druppel af en toe op het bakpapier een druppel en kijk of deze snel hard wordt. Let op dat het geen caramel wordt, dan wordt de stroop donker. Je moet er dus goed bij blijven en veel testen.

Stap 4
Leg de lolliestokjes alvast klaar op het bakpapier voordat je suikermengsel op de juiste dikte is. Maak nu met een lepel per stokje een mooie klodder in de vorm van een lolly. Zorg dat het stokje goed vast in de suiker komt te zitten.

Stap 5
Bestrooi de nog vloeibare lolly’s met de versiering. Handel snel, want als je het suikerwerk op de juiste temperatuur is dan stollen de lolly’s snel en blijven de zaadjes niet meer plakken.

Tip
Pak de lolly’s nu nog mooi in en je hebt een geweldige traktatie voor de eerste schooldag! Of voor je verjarende kind.

 

Styling: Femke Pastijn. Fotografie: Dana van Leeuwen.