Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelfmaak – Kussen breien

Zelfmaak – Kussen breien

Zelfmaak – Kussen breien

Breien is net als fietsen: je verleert het nooit. Dus dit fijne kussen heb je in no time op je bank liggen. Een kussen breien doe je zo!

Dit heb je nodig:

  • Drie bollen wol
  • pennen maat 10
  • haakbreinaald
  • knoopjes
  • klosje katoengaren
  • spelden en naalden
  • grote naald
  • kussenvulling 70×40 cm

Een kussen breien doe je zo!

In slechts 5 stappen kun jij zelf dit leuke kussen breien. Succes!

Stap 1

Voordat je het kussen breien gaat, zet je de steken op één breipen. Dit doe je door eerst een lus van de draad te maken en de draad in het midden door de lus omhoog te trekken. Zo ontstaat een lusje met een knoopje eronder. Je steekt de naald in de lus en trekt de lus vast aan de naald door aan de twee draden te trekken. Dit is je eerste steek. Je pakt de twee draden: één om je duim en één om je wijsvinger. Nu steek je de naald door de voorste draad (bij de duim), daarna door de achterste draad. Trek goed aan. Herhaal deze stappen tot je genoeg steken hebt voor het kussen.

Stap 2

Ga door met het kussen breien. Steek van voren naar achteren in de eerste steek (de averechtse steek). Sla de draad van onder naar boven om de punt van de rechternaald. Haal de omgeslagen draad door de steek op de linkernaald. Laat deze afglijden en ga verder met insteken, omslaan, doorhalen en afglijden.

Stap 3

Herhaal stap twee tot je twee panden hebt. Brei één pand tien centimeter langer dan het andere pand. Dit wordt straks de omslag voor de kussensluiting.

Stap 4

Speld de twee panden op elkaar en vouw het langere pand over de achterzijde heen. Naai met een grote naald en een lange draad wol de twee panden aan elkaar.

Stap 5

Zet knopen op de extra overlap op de achterzijde van de kussenhoes. Zorg dat deze tussen de wol door kunnen worden gestoken, dan hoef je geen knoopsgaten te maken tijdens het breien. Nu kun je de vulling in het kussen doen. Klaar!

Bron: Flair 01|2015. Fotografie: Dana van Leeuwen. Styling: Femke Pastijn.

Flair 01 ligt t/m dinsdag 6 januari 2015 in de winkel. Heb je dit nummer gemist? Via tijdschrift365.nl kun je nog eenvoudig nummers online nabestellen (tot een jaar terug!).