Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zelf limonade maken

Zelf limonade maken

Zelf limonade maken

Het kwik stijgt deze week tot tropische temperaturen en dan is niets lekkerder dan afkoelen met een koud glas limonade. Extra leuk en lekker: je eigen homemade lemonade! Zelf limonade maken doe je zo.

Zelf limonade maken van limoenen

Wil je zelf limonade maken van limoenen? Breng 300 mililiter water aan de kook en voeg er 100 gram suiker bij. Laat de siroop daarna ongeveer een uurtje afkoelen. Pers ondertussen het sap uit ca. 8 limoenen (voor een grote kan limonade) en leng het aan met 1 liter bruisend water. Giet tot slot het suikerwater (siroop) erbij en roer goed door. Als decoratie kun je de overgebleven limoen in partjes erbij gooien, of een takje munt.

Frambozenlimonade maken

Meng het sap van 4 limoenen met 4 eetlepels suiker. Roer door elkaar tot de suiker helemaal is opgelost. Dan voeg je de frambozen toe en pureer je het met een staafmixer. Schenk het goedje in een kan, giet er naar smaak water bij en roer het nog een keer goed door elkaar. Mmm…

Aardbeienlimonade maken

Doe het sap van 1 limoen, een doosje schoongemaakte aardbeien, een lepel honing en een scheutje water in een keukenmachine en maal alles goed door elkaar. Voor pitjesloze limonade druk je het mengsel nu door een zeef, wat jouw voorkeur heeft. Meng vervolgens 1 liter water met 4 eetlepels suiker en roer  daar je aardbeienmengsel goed doorheen. Superlekker en fris!

Komkommerlimonade met bubbels

Voeg 150 gram suiker toe aan een liter bruiswater. Laat de suiker oplossen. Schil ondertussen één komkommer en pureer deze met de staafmixer. Giet daarna de gepureerde komkommer door de zeef. Voeg vervolgens het sap van 2 citroenen toe aan het komkommersap en roer dit door het bruiswater. Tada, komkommerlimo!

Limonade maken, doe jij het wel eens? Laat in een reactie weten welk drankje jij het liefst maakt in de zomer.

Lees ook:

Bron: Chickslovefood.com, 24kitchen.nl