Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen groene vingers? Zo maak in een handomdraai zelf droogbloemen

Geen groene vingers? Zo maak in een handomdraai zelf droogbloemen

Geen groene vingers? Zo maak in een handomdraai zelf droogbloemen

Droogbloemen iets voor bij je oma op de keukentafel? Think twice. Zo’n gedroogd boeketje is tegenwoordig weer hipper dan hip. Nu kun je ze natuurlijk kant-en-klaar scoren, maar je kunt zelf ook aan de slag en je eigen bosje maken.

Zelf droogbloemen maken

Als je zelf droogbloemen gaat maken, is het vooraf handig om te weten dat je niet van elke bos zomaar droogbloemen kunt maken. Er zijn bepaalde soorten die nu eenmaal een stuk beter geschikt zijn om te drogen. Denk aan lavendel, limonium, rozen, gipskruid en eryngiumdistel. Ook is het belangrijk om naar de kleur te kijken van je boeket: roze, rood, blauw en geel blijven het beste goed.

Drogen

Nu je een selectie hebt gemaakt, kun je aan de slag met het daadwerkelijke drogen. Haal hierbij de zware bladeren net onder de bloem weg, om te voorkomen dat later de stelen kunnen breken. Heb je wat kleinere bloemen? Bind deze dan samen in groepjes van vijf à zeven met een elastiekje. De echte grote uitblinkers kun je hier apart van houden.

Op z’n kop

Vervolgens is het tijd om de bloemen ondersteboven op te hangen aan een draad. Doe dit het liefst in een droge, maar ook weer niet te koude omgeving. Nu vraag je je misschien af, waarom moet dit in godsnaam? Da’s simpel: zo gaat je bosje – hoe ironisch ook – niet hangen en drogen de stelen recht op. Een kelder zonder raam is ook weer niet helemaal de plek om dit project uit te voeren; ze moeten wel iets aan ventilatie hebben. Droog je boeket in het donker om de kleuren het best te behouden.

Lees ook
Life hack: Zo zorg je ervoor dat verse bloemen niet gaan hangen

In de lak

Zodra je creatie klaar is – je bloemen knisperen op dit moment -, kun je aan de slag met haarlak. Door dit goedje erop te sprayen, gaat je bosje langer mee. Let wel: het kan maximaal drie weken duren voordat je boeket gedroogd is. Geduld is een schone zaak dus in dit geval. Maar dan heb je ook wat.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bex Partridge – Floral Artist (@botanical_tales) op

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl |Beeld: Unsplash