Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > YES! Er bestaan nu ook veganistische eieren

YES! Er bestaan nu ook veganistische eieren

YES! Er bestaan nu ook veganistische eieren

Dat veganistisch eten heus niet saai en beperkend hoeft te zijn, daar zijn we sinds de Vegan Challenge van vorig jaar wel van overtuigd. Toch kan het best lastig zijn om het gemis van bepaalde etenswaren volledig te vergeten. Een goed stuk kaas, crispy bacon en wat dachtje van zo’n smeuig broodje roerei?

Die laatste hoef je als new-born vegan binnenkort in ieder geval niet meer te missen. In Amerika zijn de zogenaamde VeganEggs al langer een feit en sinds deze week zijn de eieren ook in Groot-Brittannië te verkrijgen – in keten Holland & Barrett, om precies te zijn.

Het product – dat volledig bestaat uit algen – ziet er na het bakken uit als een echt ei en kan bovendien gebruikt worden bij het bakken van taart, pannenkoeken en al je andere lievelingsgerechten. Nog meer goed nieuws: een VeganEgg bevat maar de helft van het aantal calorieën dat je in een gewoon ei aantreft.

Omelet made with @followyourheart vegan egg. #followyourheart #veganegg #vegan #plantbased veganomelet

A photo posted by Magdalena Fox (@magdalenafoxny) on

De VeganEggs komen net als normale eieren in een kartonnetje, maar het koken zelf gaat uiteindelijk met een poedervormig product. Geen gekookt eitje dus – helaas. Een ander nadeel is de prijs, vooralsnog gaan de veganistische eieren voor £7.99 per doosje over de toonbank.

Lees ook: