Met wraps maak je de lekkerste dingen, zo ook deze overheerlijke wraptaart. Je kunt ‘m natuurlijk vullen met alles wat je lekker vindt, maar deze wraptaart is gevuld met kip-pesto. Loopt het water je al in de mond?
Wraptaart met kip-pesto
Dit heb je nodig
- 4 wraps
- 350 gr kipfiletblokjes
- 3 el pesto
- 3 el creme fraiche + 1-2 el creme fraiche voor bovenop
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 el Italiaanse kruiden
- snufje zout en peper
- 40 gr geraspte kaas
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Giet een scheutje olie in een pan en bak de stukjes kip gaar in ongeveer 5 minuten. Ondertussen snipper je het uitje en snijd de paprika en cherrytomaatjes in stukjes. Als de kip gaar is voeg je de paprika en ui toe en bak je dit ongeveer 5 minuten mee.
Daarna voeg je de Italiaanse kruiden, cherrytomaatjes (bewaar een paar tomaatjes voor bovenop de taart), pesto en crème fraiche toe. Meng alles goed door elkaar en zet na een paar minuten het vuur uit.
Leg een wrap in een ovenschaal/springvorm. Verdeel hier ongeveer 1/3 van het kipmengsel overheen.
Daarna weer een wrap, 1/3 van het kipmengsel, wrap en weer 1/3 van het kipmengsel. Je eindigt met een wrap waarop je een laagje creme fraiche smeert, wat tomaatjes er overheen en vervolgens strooi je nog een beetje geraspte kaas over de bovenkant van de wraptaart.
Zet de wraptaart voor ongeveer 15 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie