Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > WOW: Zo veel verdienen de Gilmore Girls-actrices per aflevering

WOW: Zo veel verdienen de Gilmore Girls-actrices per aflevering

WOW: Zo veel verdienen de Gilmore Girls-actrices per aflevering

Negen jaar na het einde van de populaire serie, heeft Netflix deze ochtend het nieuwe seizoen van Gilmore Girls online geplaatst. Actrices Lauren Graham en Alexis Bledel kruipen opnieuw in de rol van het iconische moeder-dochter-duo en verschijnen in vier aparte delen, die elk genoemd zijn naar de vier seizoenen. De mini-serie duurt in totaal ongeveer zes uur, en daar verdienen de actrices een hoop geld mee. 

Niet alleen de fans van Gilmore Girls zijn énorm gelukkig met de comeback van hun favoriete personages, ook de acteurs stonden al een tijdje te springen om terug te keren naar Stars Hallow. “Ik heb jarenlang geprobeerd om de makers te overtuigen”, zei Scott Patterson, die in de serie Luke speelt. “Ik heb echt geprobeerd om het voor de fans op te nemen, want ik wist dat zij dit heel graag wilden en ook verdienden. Het was jarenlang getouwtrek.” Hoeveel de acteur verdient met zijn terugkeer is niet geweten, maar het salaris van de hoofdactrices werd zonet wel publiekelijk gemaakt. Volgens een onderzoek van Variety, een Amerikaans tijdschrift over de entertainmentindustrie, zouden Lauren Graham en Alexis Bledel elk 750.000 dollar per aflevering hebben gekregen. Daar kunnen ze al wel enkele koffies van drinken.

Niet enkel de salarissen van de actrices werden onder de loep genomen, ook de uitgaven van hun personages werden onderzocht. Zo bestaat een gemiddelde dag in het leven van een Gilmore Girl uit koffiedrinken, afhaalmaaltijden en nog meer koffiedrinken. En hoewel dit meestal gebeurt in Luke’s Diner, moeten de dames wel nog steeds betalen. “Hoe kan een huishouden met één inkomen een enorm huis betalen, een auto, een ziektekostenverzekering, ontelbare koffies en eindeloze take-away maaltijden?”, vroeg Time Magazine zich af. De prijs van Lorelai’s huis werd geschat op 445.000 dollar en behoort dus niet tot de goedkopere exemplaren. Onze conclusie? In films en televisieseries is alles mogelijk!

Lees ook: