Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow: in dit New Yorkse hotel is electronica verboden!

Wow: in dit New Yorkse hotel is electronica verboden!

Wow: in dit New Yorkse hotel is electronica verboden!

Het zal je maar gebeuren. Na het inchecken in je hotel moet je plots je telefoon inleveren, en mogen je laptop én tablet ook niet mee je hotelkamer in. Als je in New York bent zou het je zomaar kunnen gebeuren, want in The Sanctuary Hotel is dit de realiteit.

Geen elektronica toegestaan
Het hotel hanteert een zogenoemde ‘no digital devices regel’, waarbij er geen enkel digitaal apparaat toegestaan is in de hotelkamer van de gasten. De reden? Tegenwoordig lijkt iedereen vastgekluisterd aan zijn telefoon, waardoor veel stelletjes nog maar weinig ook voor elkaar hebben. De smartphone staat vaak tussen hen in, en dat wil het New Yorkse hotel met deze bijzondere regel tegengaan.

Quality time
Er zijn al wel gevallen bekend van restaurants met regels omtrent het gebruik van mobiele telefoons, maar The Sanctuary Hotel gaat hiermee nóg een stapje verder. Het doel is om er voor te zorgen dat stellen quality time met elkaar kunnen doorbrengen in het hotel, zonder dat ze worden afgeleid door de buitenwereld. Het verblijven in het hotel zou dan ook een ware ‘digital detox‘ moeten zijn. Deze regel klinkt ons wel wat extreem in de oren, maar wellicht is dit wel dé oplossing voor internet junkies. Wat denken jullie?

Bron: NSMBL

Lees ook: