Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wow! Deze hond voorkomt dat haar baasje doodvriest

Wow! Deze hond voorkomt dat haar baasje doodvriest

Wow! Deze hond voorkomt dat haar baasje doodvriest
Twee weken geleden, toen de rest van de Amerikaanse staat Michigan oudejaarsavond aan het vieren was, besloot Bob brandhout te gaan halen. Omdat het glad was, gleed hij uit op de stoep en brak z’n nek. Verlamd lag hij in de vrieskou, met niets anders aan dan een lange onderbroek, een hemd en pantoffels. Er was niemand in de buurt, behalve Kelsey – zijn trouwe golden retriever.
Bob – wiens achternaam niet bekend is – was thuis football aan het kijken. Toen het rust was, besloot hij nog even snel wat extra brandhout te gaan halen voor op het vuur. In de haast gleed hij uit en kwam ongelukkig ten val. Omdat Bob nog bij bewustzijn was, kon hij nog wel om hulp roepen. Alleen: zijn buurman woont op minstens 400 meter afstand en kon door het rumoer van oudejaarsavond de hulpkreten van Bob niet horen.

Kelsey

Gelukkig was Kelsey, zijn trouwe viervoeter, Bob naar buiten gevolgd. De vijfjarige hond  hield haar baasje wakker door aan zijn gezicht en handen te likken. Bovendien ging ze op hem liggen, zodat Bob warm bleef.

De uren verstreken en de temperatuur buiten zakte verder naar beneden. Bob bleef om hulp roepen – net zolang tot hij geen stem meer had. Iets daarna raakte hij naar eigen zeggen buiten bewustzijn. Kelsey schoot nu echt in paniek en zette het op een janken.

Ziekenhuis

Om half 7 ’s morgens op nieuwjaarsdag hoorde de buurman eindelijk het gehuil en geblaf van de hond en kwam polshoogte nemen. Hij trof de inmiddels zwaar onderkoelde Bob aan en alarmeerde onmiddellijk de hulpdiensten.

Bob kon in het ziekenhuis vrij snel gestabiliseerd worden en had door de constante warmte van Kelsey niet eens last van vrieswonden. De behandelend arts Chaim Colen uit het McLaren Ziekenhuis verklaarde later: “Ik denk niet dat hij (Bob, red.) nog geleefd zou hebben als de hond er niet geweest was.”

 

copyright Mclaren Northern Michigan

 

Bron: The Independent, FoxNews