Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > WOW! Deze girlbands hadden bijna een andere naam gehad

WOW! Deze girlbands hadden bijna een andere naam gehad

WOW! Deze girlbands hadden bijna een andere naam gehad

Als je een succesvolle meidenband wil zijn, moet alles kloppen.. De hits, de pakjes, de type’tjes (twee Baby’s in de Spice Girls had immers nóóóit gewerkt) en niet in de laatste plaats de bandnaam.

Het moet iets zijn dat pakt en blijft hangen, iets wat mensen makkelijk kunnen ophouden als ze het opzoeken op YouTube. Er bestaat zelfs een Wiki How over: (How To) “Find An Interesting Name For Your Band”, waarop onder andere wordt uitgelegd dat een goede bandnaam kort en zoekvriendelijk moet maken – denk aan: Girls.

Makkelijk is het dus niet en voor onderstaande bands had het maar een haartje gescheeld of ze hadden een andere naam gehad..

 

Spice Girls

De originele naam die het management voor ze bedacht had was Touch. Niemand was erg enthousiast en tijdens een aerobicsles (jaja, de jaren 90) bedacht Geri Haliwell Spice. Later evolueerde de naam tot Spice Girls omdat iedereen ze steeds “die Spice Meiden” noemde.

Spice Girls grazia

Destiny’s Child

De band had allerlei verschillende namen: Girls Tyme, Something Fresh, Cliché, The Dolls en simpelweg Destiny. Destiny’s Child lijkt ons met voorsprong de beste keuze (Cliché!?)

DESTINYS CHILD

TLC

Heette oorspronkelijk 2nd Nature

TLC

The Bangles

Originele bandnaam: The Bangs. Als je de foto ziet, begrijp je waarom

Bangles

The Supremes

Pas nu naam naamsverandering werden de voormalige Primettes wereldwijd succesvol.

SUPREMES

B*Witched

Had eerst de drakerige naam: Butterfly Farm, wat niet alleen voor geen meter bekt, maar ook simpelweg belachelijk is. Gelukkig kwamen ze bijtijds bij zinnen.

BWITCHED

Lees ook:

 

Bron: Grazia UK