Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eh, óók dat nog: witte wijn wordt volgend jaar een stuk duurder

Eh, óók dat nog: witte wijn wordt volgend jaar een stuk duurder

Eh, óók dat nog: witte wijn wordt volgend jaar een stuk duurder

Houd je van wijn? En wil je ook 2022 weer gezellig wijnen met vrienden? Dan is het misschien verstandig om nu al een paar flessen of kistjes in te gaan slaan. Vanaf 2022 ga je namelijk meer betalen voor de drank. Vooral witte wijn zal volgend jaar duurder worden, zegt Joris Snelten, ceo van wijnimporteur Delta Wines. 

Wijn wordt duurder

Snelten denkt dat de prijs van een fles die nu € 4,- kost, met 10 tot 15% stijgt. Je favoriete supermarkt wijn kan dus zomaar ineens € 4,60 gaan kosten.

Nu willen we natuurlijk allemaal weten waarom de wijn nou eigenlijk duurder wordt. Het heeft vooral te maken met de stijgende prijzen voor de grondstoffen van flessen. Het glas voor de fles, het etiket, aluminum voor de dop en de houten pallets worden allemaal duurder.

Dure grondstoffen

De kosten voor de grondstoffen stijgen, omdat er wereldwijd een tekort is. Dit komt weer door corona en de lockdowns.

Hierdoor zullen ook de goedkope wijnen duurder worden. Bij voordelige wijnen kan het zomaar zijn dat de verpakking duurder is dan de inhoud van de fles zelf.

Witte wijn inslaan

Liefhebbers van witte wijn hebben helemaal pech. De oogst viel behoorlijk tegen dit jaar in Europese wijnlanden. De druiven hadden geen goede kwaliteit door het extreme weer.

Vooral de witten druivenrassen hadden veel last van de nachtvorst in het voorjaar. Dat komt doordat deze druiven eerder in het jaar komen dan blauwe druiven. Witte wijnen uit landen zoals Chili of Zuid-Afrika worden nu populairder. Maar zijn ook duurder vanwege de transportkosten.

Lees ook
Het is bewezen: wijn proeven maakt je een slimmer mens

Conclusie

Wil je aankomend jaar geld besparen? Koop dan nu alvast een doosje met je favoriete wijn. Hiervan zul je het aankomende jaar nog veel profijt van hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images