Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wil je beter slapen? Deze 5 planten zorgen voor een betere nachtrust

Wil je beter slapen? Deze 5 planten zorgen voor een betere nachtrust

Wil je beter slapen? Deze 5 planten zorgen voor een betere nachtrust

Ben je toe aan een betere nachtrust? Daar is een simpel trucje voor. Voeg een aantal planten toe aan je slaapkamer en je zult weer slapen als een roosje. 

Lavendel

Deze wist je waarschijnlijk wel. De geur van lavendel is niet alleen heel erg lekker, het helpt ook om beter te kunnen slapen. De geur van deze planten werkt ontspannend. Doordat de geur zich snel door je slaapkamer verspreidt, word je snel slaperig. Liever geen planten in je kamer die dood kunnen gaan? Een roomspray met lavendelgeur helpt ook goed.

Aloë Vera

Deze planten zijn multifunctioneel. De gel uit deze planten kun je gebruiken voor je huid. De gel zit namelijk vol met mineralen, vitamines en proteïnen. Een ander voordeel is dat de Aloë Vera extra zuurstof afgeeft, waardoor je in een betere en diepe slaap komt.

Klimop

De klimop is een echte luchtzuiveraar. Als je astmaproblemen hebt, dan is deze plant perfect voor jou! De klimop filtert namelijk allergenen uit de lucht. Zo slaap je lekker in een frisse kamer. Heb je huisdieren? Dan is deze plant niet zo handig, want hij is namelijk giftig.

Jasmijn

Jasmijn is niet alleen heerlijk in de thee, maar ook in de slaapkamer. Deze plant verbetert de luchtkwaliteit van je slaapkamer. Daarnaast geeft de geur van jasmijn een rustig gevoel. De perfecte plant om in de slaapkamer te hebben dus.

Lees ook
Last van fruitvliegjes? Zet dan déze plant in de keuken

Sansevieria trifasciata (vrouwentong)

Deze plant zorgt voor extra veel zuurstof in de slaapkamer. Uit sommige onderzoeken is zelfs gebleken dat het zou kunnen helpen tegen hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen. Echt een musthave voor in de slaapkamer dus.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images