Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Twijfels bij ‘Wie is de mol?-kijkers door uitspraak Rik: is de Mol eigenlijk wel zo goed bezig?

Twijfels bij ‘Wie is de mol?-kijkers door uitspraak Rik: is de Mol eigenlijk wel zo goed bezig?

Twijfels bij ‘Wie is de mol?-kijkers door uitspraak Rik: is de Mol eigenlijk wel zo goed bezig?

Het doel van de Mol is natuurlijk om zo min mogelijk geld in de pot te brengen. Wanneer een opdracht in het water valt, is de taak van de saboteur in ieder geval geslaagd. Maar is degene die de rol dit seizoen op zich neemt wel zo goed bezig? 

Niet mee eens

Volgens Rik in ieder geval wel. Sterker nog, hij zegt het zelfs letterlijk tijdens de vorige aflevering. Toch is Molloot Wouter het daar niet helemaal mee eens.

Mol goed bezig

In een nieuwe video op YouTube legt hij namelijk uit dat de Mol echt niet zijn of haar uiterste best heeft gedaan om geld uit de pot te houden. Want de stand van het bedrag wat de kandidaten tot nu toe bij elkaar hebben gehaald? Die is best wel hoog. Met 10.495 euro in het kistje van Splinter, zijn juist de deelnemers best lekker bezig.

Eindstand

Om je even een idee te geven, dit bedrag was de eindstand van seizoen vijftien in Sri Lanka en nam de winnaar dus mee naar huis. Maar ja, toen was Margriet van der Linden ook de Mol, dus dat verklaart wel een hoop. Wouter legt uit: “Ze hebben nu in aflevering vier al wat ze toen aan het eind van het seizoen pas hadden.”

Lang geleden

Maar dat is niet de enige reden waarom de Mol dit seizoen nog niet helemaal goed bezig is. Een andere Molloot fluisterde hem weer in dat in seizoen vijf voor het laatst in deze fase van het spel de pot op zo’n hoog bedrag stond. “Dat betekent dat de pot hoger staat dan in de afgelopen zestien seizoenen!”, wil Wouter nog maar even benadrukken. “Nee Rik, ik voel die ‘de Mol is lekker bezig’ niet heel erg.”

Lees ook 
Kijkers ‘WIDM’ zijn nog volop ‘aan het spreiden’, maar déze kandidaat moet je in de gaten houden

Geld uit de pot

Toch zien we ook in de preview van volgende week dat de kandidaten een aanbod krijgen in ruil voor voorkennis. Hierop horen we Joshua zeggen: “Iedereen wil door en ik denk dat ze best ver zullen gaan om te winnen.” De kans is dus groot dat hier nog heel wat geld uit de pot wordt getrokken. Misschien wist de saboteur dit seizoen állang dat er nog een flink deel zou verdwijnen en deed hij of zij tot die tijd extra moeite om de fanatieke kandidaat uit te hangen. Zou een goede strategie zijn en daarmee is de Mol dus wél goed bezig.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: VIVA | Beeld: AVROTROS, YouTube