Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Wonen | Welke (verf)kleur kies je voor in huis?

Wonen | Welke (verf)kleur kies je voor in huis?

Wonen | Welke (verf)kleur kies je voor in huis?

Verfkleuren

Ben je de kleuren op je muren beu of ga je verhuizen? Tijd om een nieuwe verfkleur uit te kiezen. Toch kan het vaak best lastig zijn om de juiste kleurcombinaties te vinden. En wat zegt een bepaalde kleur over je humeur? Flair geeft tips!

Inspiratie
Wat zijn mooie kleurcombinaties? Dat is altijd een lastige vraag, omdat het heel persoonlijk is. Onze tip: doe inspiratie op uit de woonbladen en maak een mooi moodboard. Hierdoor ontstaat vanzelf jouw persoonlijk kleurenpallet waarmee je naar de verfwinkel kunt stappen. Ook handig tegenwoordig is Pinterest waarmee je online mooie sfeerplaatjes kunt verzamelen en op andermans moodboards kunt spieken.

Een twee of drie muren?
Moet je je altijd beperken tot één muur met kleur? Ons advies: ja! Sterker nog: een kleiner oppervlakte heeft vaak een minstens zo groot effect. Dus die ene muur is prima. Om meer kleur in huis te creëren, laat je accessoires het werk doen. Verf bijvoorbeeld dat stoeltje in dezelfde kleur als de muur of gooi wat kleurrijke kussens op de bank.

Hoeveel kleuren?
Als je rust en eenheid in je huis en interieur wil, moet je het qua kleuren vooral simpel houden. Neem als richtlijn maximaal drie verschillende kleuren. Belangrijk is dat die samen wel goed matchen, anders wordt het een onsamenhangend geheel. Als je de kleuren van de muur simpel licht houdt, kun je met accessoires iets bonter maken.

Welke kleur?
Vergeet niet dat kleuren van invloed zijn op je humeur. Hieronder de eigenschappen van de verschillende kleuren.

Groen: brengt rust, evenwicht, tevredenheid en harmonie.

Geel: geeft energie, maakt blij en optimistisch.

Rood: zorgt voor kracht, warmte, energie en passie.

Turkoois: ontspant, bevordert je intuïtie en zorgt voor heldere gedachten.

Tip met restjes verf
Restjes verf weggooien? Zonde! Als je verf op de juiste manier bewaart (dus goed afgesloten op een koele maar niet te koude plek) kan deze jaren goed blijven. Bovendien zorgen restjes voor de leukste dingen. Leuk om te doen: bind een potlood aan een touwtje aan een spijker in de muur. Op die manier kun je perfecte cirkels trekken. Kleur ze in en het resultaat is prachtig.

Beeld: blog.purehome.com