Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Welke raad heb jij van jouw oma of moeder meegekregen?

Welke raad heb jij van jouw oma of moeder meegekregen?

Welke raad heb jij van jouw oma of moeder meegekregen?

Vieze ramen, vlekken in kleding, kalkaanslag… Oma wist er wel raad mee! Flair is daarom benieuwd: welke raad heb jij van jouw oma of moeder meegekregen? Flair zet de reacties van onze lezeressen op een rijtje!

Welke raad heb jij van jouw oma of moeder meegekregen?

“Uien of azijn in water voor glanzende vensters, vaseline op autovensters tegen bevriezing, azijn voor ontkalking van waterkoker, zwart randje rond kraan snel schoon met in azijn gedoopt toiletpapier, bij morsen van bijvoorbeeld vet op kleding eerst snel afwasmiddel aanbrengen, cola op stoepstenen (heb ik nog nooit geprobeerd), matras bestrooien met carbonaat laten staan en opzuigen tegen geurtjes, azijn en sopje maken in potje en afdekken met plasticfolie en prikjes maken, dit voor fruitvliegjes te lokken…” (Ayse)

“Ik heb altijd azijn in huis! I.p.v. wasverzachter doe ik azijn bij de hand- en keukendoeken en worden ze zacht. Nieuwe kleding kun je ook een nachtje in de azijn leggen en handdoeken nemen zo ook beter vocht op nadat je ze gewassen hebt. Je ruikt de azijn overigens niet!” (Louise)

“Rode saus vlekken in je kleding? De plek natmaken en een tijdje in de zon hangen.” (Diny)

“Schone vloer door warm water met een scheutje azijn en afwasmiddel.” (Kornelia)

“Je spiegel oppoetsen met een prop krantenpapier.” (Linda)

“Bij bloedvlekken de vlek insmeren met een ijsklontje. Het kan ook als het bloed al is opgedroogd. Doe er wel een oud doekje onder, dan trekt het bloed in het doekje. Dus, bloedvlek in kleding? Voordat je het kledingstuk in de wasmachine doet, eerst even over de vlek wrijven met een ijsklontje.” (Sandra)

“Het bad schoonmaken met azijn en daarna nog eens met groene zeep, zodat de kalk langer wegblijft.” (Loes)

“Kalk op je douchedeur? Zet hele sterke thee en wrijf dit met de zachte kant van een schuurspons over de douchedeur om schoon te maken!” (Keli)

“Sticker resten verwijderen met lampolie.” (Erika)

“Schoonmaakazijn is je beste vriend. Dit kan je voor van alles gebruiken, maar de beste tip is: mengen met water en over je stoeptegels gieten. Het doodt onkruid.” (Kim)

“Ik wilde altijd graag krullen in mijn haar. Dan lag ik met van die papillotten in mijn haar een nacht te slapen en binnen een uur was het weer uit gezakt. Tot mijn moeder ooit een blikje bier over mijn haar deed. Daarna de papillotten erin. Dit werkt zó goed dat ik zelfs een dag daarna nog de krullen in mijn haar had! Het klinkt wat vies, maar je ruikt er niks van!” (Marieke)

“Wees niet afhankelijk van een ander. Verdien je eigen geld. Zorg dat je een goede baan krijgt. So I did... O, geen huishoudelijke tip dus, maar wel wijze raad.” (Nathalie)

“Mijn oma zegt altijd: meissie, er zijn veel leukere dingen dan schoonmaken. Doe daarom alleen het hoognodige. Zelf kreeg ze wel eens complimenten dat het zo schoon en fris rook in haar huis, terwijl ze niks had schoongemaakt. Ze had de fles schoonmaakmiddel opengemaakt maar raakte vervolgens afgeleid door een goed boek. Na een tijd heeft ze de fles weer dicht gedraaid en terug gezet. Ik zet nu wel eens een bakje schoonmaakmiddel neer om de frisse geur door mijn woning te laten gaan.” (Anne)

Lees ook: