Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Is het al bijna weekend?! Droge dagen met veel zon én tropische temperaturen op komst

Is het al bijna weekend?! Droge dagen met veel zon én tropische temperaturen op komst

Is het al bijna weekend?! Droge dagen met veel zon én tropische temperaturen op komst

Op deze druilerige maandag hadden we geen beter nieuws kunnen wensen. Er komt weer mooier weer aan! En niet zomaar een droog dagje, maar zonnige dagen met komend weekend zelfs kans op tropische temperaturen. Zet de zonnebrand maar vast klaar.

Nat begin van de week

De week begint bewolkt met in het noorden en westen wat buien, maar goed nieuws. Al vanaf dinsdagmiddag klaart het op. Er kan vooral aan het begin van de dag nog regen vallen en er trekken wolken over het land, maar in de middag wordt het vanuit het westen droger en zonniger. Er staat een stevige westen- tot noordwestenwind en aan zee wordt het ongeveer 19 graden, in het zuidoosten kan het zo’n 23 graden worden.

Meer zon, meer warmte

Woensdag is het overwegend droog en komt de zon steeds meer door de bewolking heen. In het westen tot noordwesten waait de wind. Het wordt tussen de 18 en 22 graden. Donderdag blijft het droog en zonnig. De wind draait naar het noordoosten en de temperatuur loopt weer op. In het noorden wordt het in de middag ongeveer 20 graden. In het zuiden kunnen temperaturen van 25 graden voorkomen. Vooral in het zuidoosten wordt het warm.

Zomerse temperaturen

Ook vrijdag blijft het droog en zonnig. Daarnaast loopt de temperatuur nog verder op. In een groot deel van het land is sprake van zomerse temperaturen. Het wordt maximaal 23 tot 28 graden. Alleen in het uiterste noorden blijft het iets koeler. De wind komt uit het noordoosten.

Lees ook
Flair’s Vijf: 5x ventilators om de warme dagen mee door te komen

Tropisch weer

In het weekend zijn er eerst temperaturen van tussen de 25 en 30 graden. In het zuiden is de temperatuur mogelijk nog enkele graden hoger, waardoor er sprake is van tropisch weer. Vanaf zondag draait de wind van het oosten naar het westen en koelt het weer iets af. Ook wordt het weer dan – hoe kan het ook anders – weer wisselvalliger. Maar goed, eerst gaan we weer even dubbel en dwars van de warmte genieten komend weekend!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock