Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jolien blogt: We gaan de kinderkamer opruimen

Jolien blogt: We gaan de kinderkamer opruimen

Jolien blogt: We gaan de kinderkamer opruimen

Om het jaar fris van start te gaan, geef ik tips om de kinderkamer of speelkamer in een handomdraai op te ruimen en met wat gemakkelijke betaalbare tips te veranderen.

Kijk eens rond in de kinderkamer en stop in een grote plastic box de spullen waarvan jij denkt dat daar al een tijd niet mee gespeeld wordt. Berg deze box daarna op uit het zicht en kijk na een paar maanden of de spullen misschien omgeruild kunnen worden voor ander speelgoed op de kinderkamer of dat het weg kan. Deze manier van opruimen is gemakkelijker dan direct weggooien.

Voor in de kinderkamer koop je een paar handige papieren opbergzakken. Ook leuk zijn de stoere metalen opbergbakken van Kidsdepot. Timmer er een op maat gemaakt bureautje omheen en je hebt een heerlijke speelhoek.

Ook gemakkelijk en helemaal van nu: opberghaken van hout of keramiek waaraan je grote textieltassen (superveel keuze via Etsy) hangt. Staat leuk en ze zijn nog praktisch ook. Kies een stoere of juist lieve haak. Deze haken bevestig je aan de muur of aan de zijkant van een kast.

Erg stoer is de wandkast die geïnspireerd is op een pallet maar dan netjes afgewerkt. Boeken erin en klaar. Nog steeds rondslingerende troep? Denk dan eens aan een grote
(hut)koffer of vintage opbergkist. Staat mooi en er kan veel in.

Als je klaar bent met opruimen kun je een aantal posters verwisselen voor een nieuwe ‘feel and look’ van de kinderkamer. Hang ze op met tape of doe ze in een lijstje. Maak de kamer knus met een slinger die je bijvoorbeeld boven het bed aan de muur hangt.

Tevreden? Of nog zin in meer? Een wandje is ook zo geschilderd toch? Check de aanbiedingen bij de bouwmarkt. Bijna maandelijks kun je muurverf kopen met 20 tot 30% korting. Ben je op zoek naar 100% kindvriendelijke verf? Wij hebben deze week onze nieuwe categorie ‘verf webshops‘ toegevoegd. Veel opruimplezier gewenst!!