Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > WAUW: dit zijn volgens Pinterest dé interieurtrends van 2017

WAUW: dit zijn volgens Pinterest dé interieurtrends van 2017

WAUW: dit zijn volgens Pinterest dé interieurtrends van 2017

Pinterest is dé inspiratiebron voor, wel ja, álles. Recepten, kapsels, you name it. Het socialemediaplatform maakte zonet de 10 meest populaire, opkomende interieurtrends voor 2017 bekend, en wij kunnen niet wachten om te beginnen pinnen!

Nachtkastjes

Koper

Bye bye, roségoud. Hello, koper! Deze metallic tint creëert een rustieke sfeer en is subtieler dan (rosé)goud.

Hoevestijl

Niets zo gezellig als een interieur waarin je je op een boerderij waant. De zoekopdrachten naar de zogeheten hoevestijl gingen met maar liefst 40% de hoogte in!

Behangpapier met marmerprint

De marmertrend is here to stay! Gezien marmer best prijzig is, kan je als goedko(o)p(er) alternatief je muren bekleden met behangpapier met marmerprint. De term ‘marble wallpaper’ werd zo’n 303% vaker opgezocht dan het jaar ervoor. Crazy!

Decoratie in acrylic

Hygge

Hygge (spreek uit als ‘hoe-guh’) is een Scandinavische manier van leven die ons doet verlangen naar gezellige avonden aan het haardvuur. Het draait allemaal om jezelf omringen met de mensen die je het liefste ziet in een warme omgeving waar je je comfortabel voelt. De laatste maanden werd het concept zo’n 285% vaker ingetikt. Lees er hier meer over.

Houten tegels

Nee, geen parket. Wél: houten tegels om je muur mee te bekleden. Wij moeten toegeven dat we het eerst een beetje gek vonden staan, maar het geeft je woning wel meteen een warme look. So why not?

Marineblauwe interieurs

Pastelkleuren zijn op hun retour. Zoekopdrachten naar donkere kleurenschema’s stegen het afgelopen jaar met zo’n 80%. Of zoals Pinterest het zelf stelt: ‘Een donkerblauwe sofa in velours of een accentmuur afgewerkt met lak geeft een ruimte een moderne en stemmige vibe’. Blue it is!

Kamerplanten

Geen tuin of terras? Dan haal je de natuur toch gewoon in huis? De zoekterm ‘indoor plants’ steeg zo’n 260% in populariteit.

Vloerverwarming

Niets zo vreselijk als uit de douche stappen in putje winter en bijna vastvriezen aan de koude badkamervloer. Oplossing: vloerverwarming. Pinners zocht zo’n 54% meer naar verwarmde vloeren dan het jaar ervoor.
Lees ook: