Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo gepiept: hiermee verwijder je watervaste stift uit kleding

Zo gepiept: hiermee verwijder je watervaste stift uit kleding

Zo gepiept: hiermee verwijder je watervaste stift uit kleding

Permanente marker of watervaste stift verwijderen is niet zo gemakkelijk. Logisch natuurlijk, maar wat te doen als je een vlek hebt op de muur, meubels of kleding? Flair to the rescue! Deze tips zijn het proberen waard om die vlekken te lijf te gaan. 

Lekker geurtje

Watervaste stift kun je op gladde oppervlaktes weghalen met deodorant. Rol een beetje deodorant over de gestifte plek en veeg de vlek met een doekje of wat keukenpapier weg.

Niet alleen voor de nagels

Lukt het niet met deodorant? Doe dan een beetje nagellakremover op een wattenschijfje en wrijf het over de stiftvlek. Dit kan zowel gedaan worden bij gladde oppervlaktes als met kleding en stoffen meubels. Door de hoeveelheid alcohol in nagellakremover, maar ook haarlak en ontsmettingsalcohol, kunnen de chemicaliën van de stift worden afgebroken.

Lees meer
Wc-rollen: Dit kun je er allemaal mee!

Spiritus

Verwijder de vlekken stift of marker door een beetje spiritus er op te deppen. Doe dit met een stuk keukenrol en de vlek verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Melk

Je kunt met een beetje schuurmiddel proberen de stift uit kleding te wrijven. Doe een beetje schuurmiddel op een natte doek en wrijf voorzichtig over de vlek. Spoel vervolgens het kledingstuk uit en gooi het in de wasmachine. Een andere tip: Watervaste stift verwijderen uit je kleding lukt soms door direct met melk. Giet wat melk in een bakje en dompel de kleding erin. Laat dit 15 minuten intrekken en gooi het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

Grove werk

Om stift of marker van houten oppervlaktes te verwijderen kun ook alcohol, spiritus, haarlak en nagellakremover gebruiken.  Spuit flink wat van deze goedjes op de stiftvlek en neem het af met een stuk keukenpapier. Voilà, weg is vlek!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock