Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Watermeloen eet je al je hele leven verkeerd

Watermeloen eet je al je hele leven verkeerd

Watermeloen eet je al je hele leven verkeerd

Heb je na het eten van watermeloen ook altijd natte wangen? Dan móet je deze foodhack zien. 

Watermeloen eten zonder knoeien

Watermeloen is super lekker, maar wanneer je een hap neemt is het soms onmogelijk om je gezicht niet nat te maken. Met dit trucje los je dat eenvoudig op. Bekijk de video!

Hoge bloeddruk

Wist je dat watermeloen heel erg gezond is? Het zit boordevol ijzer, kalium en vitamine C. Mensen met een hoge bloeddruk wordt vaak geadviseerd meloen te eten. Dat komt door de grote hoeveelheid kalium die er in meloen zit. Een kwart meloen bevat ongeveer 850 milligram, dat komt neer op 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Libido

Meloen is niet alleen goed voor je huid, het is ook goed voor je hart, het helpt bij afvallen, bestrijdt infecties en het verhoogt je libido.

Antioxidant

Meloen bevat naast ijzer, kalium en vitamine C ook lycopeen en bètacaroteen. Een antioxidant dat cellen in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en tevens helpen om cellen die beschadigd zijn door de zon te herstellen. Daarbij wordt bètacaroteen ook omgezet in vitamine A dat goed is voor je haar en ogen.

Stress

Eet meloen. Meloenen helpen namelijk ook tegen stress, zo is gebleken uit een Franse studie. In meloen zit namelijk een stofje dat ervoor zorgt dat symptomen van stress en vermoeidheid afnemen.

Mini-facelift

De schil van de meloen werkt als een natuurlijke mini-facelift. Het zorgt ervoor dat de huid zich sneller herstelt en er frisser uit ziet. En het trekt de huid een beetje strak, perfect voor de rijpere huid dus.