Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Gezonde waterijsjes maken

Gezonde waterijsjes maken

Gezonde waterijsjes maken

Hou jij ook zo van ijsjes, maar wil je het liefst wel zo gezond mogelijk eten? Dan hebben we een mooie oplossing: zelf waterijsjes maken van fruit! Met dit lekkere weer kunnen we namelijk allemaal wel wat verkoeling gebruiken. Snel en makkelijk te maken en ook nog eens erg gezond.

Dit heb je nodig:

Elk recept is goed voor ongeveer 3 waterijsjes.

  • Fruit (vers of diepvriesfruit) ongeveer een kopje vol
  • Water ongeveer een halve kop water
  • IJsvormpjes
  • Stokjes
  • Keukenmachine of blender

TIP! Mocht je het wat ijsje wat romiger willeen hebben, dan kun je er altijd voor kiezen om bijvoorbeeld een klein beetje kokoswater of yoghurt toe te voegen aan het water.

Aan de slag!

Voor al het fruit kun je het beste kiezen om ze in stukjes te snijden en dan te blenden, behalve bij citroen, dan gebruik je alleen het sap. Blend de ingrediënten in je machine of keukenmachine totdat het lekker gemixt is. Hierna schenk je het sap in de vormpjes.

TIP! Afhankelijk van hoe je de structuur wilt van het ijsje, kun je het fruit kort of lang mixen. Wil je het helemaal glad, dan mix je het lang, wil je wat grover met fruitstukjes, dan mix je het wat korter.

Vullen!

Als je het sap in de ijsvormpjes hebt gegoten, stop je vervolgens het ijsstokje erbij. LET OP! Doe dit niet te snel, maar steek het stokje er langzaam in, anders heb je kans dat het vormpje overstroomt. Ook is het erg belangrijk dat het vormpje helemaal tot de rand gevuld is, zodat er geen lucht in komt te zitten, dat zou zonde zijn!

Invriezen

Als je de ijsvormpjes hebt gevuld en de stukjes er in hebt gestoken, zet je de ijsjes in de vriezer. Zorg dat de ijsjes minimaal 3 uur in de vriezer staan. Elke vriezer staat anders ingesteld, dus check altijd even voordat je de ijsjes uit de vormpjes haalt of ze wel goed bevroren zijn.

TIP! Als je voor waterijsjes hebt gekozen met stukjes fruit erin is het handig om, als je ze in de vriezer zet, ze nog even goed te roeren. Het kan namelijk gebeuren dat het vruchtvlees wat naar boven drijft als de ijsjes na het vullen een tijdje buiten de vriezer staan, terwijl je juist wilt dat de smaak en kleur goed verdeeld zijn.

Smullen maar!

Zo, nu heb jij jouw eigen gezonde waterijsjes gemaakt en is het tijd om zelf wat verkoeling te zoeken en ze uit te proberen.  Geniet er van!

TIP! Mocht het ijsje nou niet meteen uit het vormpje komen, dan kun je het even onder wat warm water houden, zodat het makkelijker uit het vormpje komt.

 

Lees ook: