Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Oh no: wat te doen bij vieze geurtjes in pas gewassen kleding?

Oh no: wat te doen bij vieze geurtjes in pas gewassen kleding?

Oh no: wat te doen bij vieze geurtjes in pas gewassen kleding?

Iedereen houdt toch van een heerlijk ruikende was? Helaas komt de was niet altijd naar bloemetjes ruikend uit de wasmachine. Met deze tips ruikt jouw pas gewassen was voortaan altijd zoals in de reclames.

Hoe komt het?

First of all, waar komt die vieze geur in je gewassen kleding eigenlijk vandaan? Dit kan te maken hebben met een aantal omgevingsfactoren. Door hier eerst naar te kijken, kun je de geurtjes een volgende keer simpelweg voorkomen. Omgevingsfactoren waardoor je kleding (nog) stinkend uit de wasmachine komt, kunnen zijn: roken in huis, koken met geurige ingrediënten zoals knoflook of huisdieren.

Meer of minder wasmiddel?

Een veelvoorkomende fout bij het wassen kan het gebruik van te veel of te weinig wasmiddel zijn. Gebruik je te veel wasmiddel? Dan kan het zijn dat dit niet helemaal uit je kleding wordt gespoeld, waardoor een nare geur ontstaat. Ook te weinig wasmiddel kan zorgen voor vieze geurtjes, daar de kleding niet genoeg schoongemaakt wordt.

Oma’s tips

Zijn bovenstaande tips niet van toepassing en stinkt je kleding alsnog na het wassen? Misschien helpen deze tips. Wanneer je kleding stinkt naar rook, knoflook, ui of huisdieren, doe dan een kopje witte azijn in de trommel van de wasmachine, samen met het wasgoed. Als het mogelijk is, hang je kleding dan buiten om te drogen. De wind kan slechte geuren als het ware uit je kleding blazen.

Muffe geur

Als je kleding niet echt stinkt, maar juist muf ruikt, kunnen deze tips helpen. Laat je kleding weken in koud water gemengd met wat baking soda. Dit goedje verwijdert de geurtjes uit de stof. Test alvorens het weken of je kleding tegen baking soda kan. Na het weken moet de kleding opnieuw in de wasmachine, en klaar!

Lees ook
Zo ruikt het heerlijk in huis (zonder geurstokjes te gebruiken)

Schimmel

Als je kleding blijft stinken na het proberen van al deze tips, kan het ook aan de wasmachine liggen. Wasmachines hebben af en toe wat onderhoud nodig. Vuilophoping kan zorgen voor een vieze geur in je kleding. Ook schimmel groeit makkelijk in je wasmachine.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: GettyImages