Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarschuwing: let goed op wanneer je kraanwater drinkt tijdens deze hitte

Waarschuwing: let goed op wanneer je kraanwater drinkt tijdens deze hitte

Waarschuwing: let goed op wanneer je kraanwater drinkt tijdens deze hitte

Met deze tropische temperaturen hangen we het liefst de hele dag onder de kraan. Niet alleen om eruit te drinken, maar ook om ons hoofd te af te koelen. Want na de minste inspanning loopt het zweet al over ons voorhoofd. Omdat heel Nederland plots veel meer kraanwater gebruikt, is er nu een officiële waarschuwing vanuit waterleidingbedrijven gekomen. Want de kwaliteit van kraanwater zou flink gedaald zijn door dit overmatige gebruik.

Lees ook: Zo zorg je extra goed voor jouw viervoeter tijdens een hittegolf

Daling van de waterdruk
De reden voor deze plotselinge daling van de kraanwaterkwaliteit, is dat men er plots veel meer gebruik van maakt. Hierdoor is er een daling van de waterdruk in de waterleidingen tijdens piekuren ontstaan. Tussen 07.00 – 09.00 uur en 18.00 tot 20.00 uur zou de kwaliteit van het drinkwater zelfs zodanig slecht zijn, dat het kraanwater bruin (!!!) zou kunnen kleuren.

Roest
Happy in shape meldt dat deze onsmakelijke bruine kleur komt doordat er meer roest van de leidingen in je water komt, dan normaal gesproken het geval is. Waterleidingbedrijven melden dan ook dat je goed moet opletten wanneer je dorstig een glas water achterover wilt slaan. Want het zou zomaar kunnen dat je glaasje water een bruin tintje heeft. En daar moeten we toch écht niet aan denken.

Schadelijk?
Gelukkig is het roestige water niet schadelijk, al zal het wellicht niet erg lekker smaken. Zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen daarentegen wordt aangeraden om wel beter op te letten.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: ELLE, Happy in shape