Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is waarom we soms dromen over mensen die we al lange tijd niet hebben gezien

Dit is waarom we soms dromen over mensen die we al lange tijd niet hebben gezien

Dit is waarom we soms dromen over mensen die we al lange tijd niet hebben gezien

Sommige mensen hebben hele levendige dromen die ze in geuren en kleuren kunnen navertellen. Het kan ook voorkomen dat dat iemand uit het verleden in je dromen opduikt. Hoe kan nou eigenlijk dat we dromen over mensen die we al jaren niet gezien of gesproken hebben?

Dromen over mensen uit je verleden

Soms komen er mensen in je dromen voorbij die je al jaren niet hebt gesproken of gezien. Die ene ex van 10 jaar geleden, een verloren vriendin of misschien wel de baas van je allereerste bijbaantje. Het kan best wel schrikken zijn als je opeens iemand in je dromen tegenkomt die je liever helemaal nooit meer wil zien. Misschien ben je niet als vrienden uit elkaar gegaan of ben je nog steeds verdrietig om die break-up van jaren geleden. Maar waarom dromen we over mensen waar we helemaal geen contact meer mee hebben?

Slaapexpert Therese Cheung legt uit dat personen uit het verleden die opduiken in een droom vooral te maken hebben met je eigen verlangens en gevoelens. “Hun verschijning in je droom is een metafoor voor een verwaarloosd of vergeten aspect van jezelf dat je graag weer opzoekt”, aldus Cheung.

Tips

Haar tip is om na te denken over de specifieke persoon in je dromen en wat je nog weet over die persoon. Wat waren diens goede eigenschappen of wat waren je ervaringen met deze persoon? Bepaalde specifieke eigenschappen die je zo bewondert in die persoon, kunnen karaktereigenschappen zijn die je zelf zou willen hebben, volgens de slaapexpert. Dit betekent dus niet dat je die jeugdliefde, verloren vriendin of verschrikkelijke ex dus daadwerkelijk mist. 

Lees ook
Manifesteren kun je leren: tips om je dromen werkelijkheid te maken

Dromen over iemand die je amper kent

Het kan ook voorkomen dat je in een droom iemand tegen komt die je eigenlijk helemaal niet goed kent. Iemand van de basisschool of je oude sportteam bijvoorbeeld. Hoe willekeurig deze mensen ook zijn, ook hier geldt volgens Cheung dat deze mensen eigenschappen hebben die je zelf graag zou bezitten of die je bewondert. Probeer eens te achterhalen wat je nog van deze vage bekenden weet en probeer daar mee aan de slag te gaan in je eigen leven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images