Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waarom je niet met contactlenzen in moet slapen

Waarom je niet met contactlenzen in moet slapen

Waarom je niet met contactlenzen in moet slapen

Waarom kun je beter niet met lenzen in gaan slapen? Lees het hier!

Slapen met contactlenzen

Slapen met je contactlenzen in is vooral een probleem omdat een lens is gemaakt van plastic. Plastic zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer naar je hoornvlies wordt beperkt. Je hoornvlies, het buitenste laagje van je oog, is ongeveer zo dik als een creditcard. Je hoornvlies heeft geen bloeddoorstroming en rekent dus op de zuurstof die in de lucht zit.

Als je lenzen voor een langere periode draagt zorgt dat ervoor dat de zuurstoftoelevering belemmerd wordt. Wanneer je daarbij ook nog eens je ogen sluit voor een dutje, wordt die zuurstoftoelevering nog verder belemmerd. Hierdoor krijg je bloeddoorlopen ogen.

Oogontsteking

En dat was helaas nog niet alles. Je stelt je gevoelige ogen bovendien ook nog eens bloot aan steeds vuiler wordende lenzen. Hoe voorzichtig je ook bent, gedurende de dag komen er sowieso proteïnes en bacteriën op je lenzen te zitten. Als je met je lenzen gaat slapen kan dat ervoor zorgen dat die bacteriën overlopen naar je oog, waar ze een oogontsteking kunnen veroorzaken.

In het vervolg nog maar even twee keer nadenken voor je je ogen voor langere tijd sluit met je contactlenzen er nog in dus!

Lees ook:

 

Bron