Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is waarom je een bakvorm alsnog moet invetten als je bakpapier gebruikt

Dit is waarom je een bakvorm alsnog moet invetten als je bakpapier gebruikt

Dit is waarom je een bakvorm alsnog moet invetten als je bakpapier gebruikt

Nu de avond lockdown zich heeft aangediend heb je in de avond meer tijd over. Hoe gezellig en lekker is het dan om een taart of cake te bakken. Let daarbij dan wel op dat je de bakvorm met boter insmeert voor je het bakpapier in de vorm legt. Het klinkt overdreven, maar er zijn een aantal goede redenen voor, lees mee. 

1. Bakpapier kruipt niet omhoog

Een van de vervelendste dingen tijdens het bakken is dat het bakpapier nooit goed in de bakvorm blijft zitten. Door het bakpapier eerste verfrommelen zul je zien dat het bakpapier omhoog kruipt of oprolt. Daarnaast is het handig om de bakvorm goed in te vetten, zo blijft het bakpapier plakken aan de bakvorm.

2. Geen deuken in je taart of cake

Het is altijd maar de vraag hoe je taart of cake uit de oven komt, soms is het zo dat er deuken in kunnen komen. Ben je urenlang bezig geweest met het beslag, zit je taart of cake vol deuken. Het oog wil ook wat, vet daarom eerst de bakvorm in met vet en bekleed hem dan pa smet bakpapier. Op deze manier voorkom je de gekke deuken en kreukels in een taart of cake.

Lees ook
Recept voor een heerlijk én gezond diner: rode bieten risotto

3. Baksel blijft niet aan het bakpapier plakken

Om ervoor te zorgen dat je baksel niet vervelend blijft plakken aan het bakpapier, is het verstandig om de bakvorm eerst in te vetten. Zo voorkom je dat je cake of taart blijft kleven en niet goed loskomt van het bakpapier. Op deze manier blijft het bakpapier aan de vorm kleven en niet aan het baksel.