Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Waar laat jij je huisdier deze zomer?

Waar laat jij je huisdier deze zomer?

Waar laat jij je huisdier deze zomer?

Ik ga op vakantie en neem mee… je huisdier? Mocht je op vakantie gaan en nog onderdak zoeken voor je viervoeter of knaagdier? Een paar handige tips op een rijtje!

Kat

Heb je een kat in huis? Vraag of de buurvrouw een weekje wilt oppassen. Het kan natuurlijk ook een vriend of vriendin, of familie zijn die dichtbij wonen. Ook kun je vragen of iemand het leuk vindt gedurende je vakantie op jouw/jullie huis te passen. Wellicht doe je er iemand een plezier mee, met name erg gezellig voor je huisdier. Zorg ook dat je voor vertrek voldoende kattenvoer in huis hebt gehaald, zodat er geen boodschappen gedaan hoeven te worden. Zorg ook dat je voor vertrek de kattenbak goed schoonmaakt. De tijdelijke verzorgster kan dit om de zoveel dagen ook doen, afhankelijk van hoevaak je kat zijn of haar behoefte doet.

Hond

Heb je een hond thuis? Probeer hem of haar mee te nemen op vakantie! Mocht het niet lukken vanwege een vliegvakantie of verre reis, dan kun je de hond onderbrengen bij een hondenpension of bij familie of vrienden. Zorg ervoor dat je de hondenbrokjes, riem en bench niet vergeet mee te geven. Ook het favoriete speeltje van de hond niet vergeten!

Konijn

Heb je een lief knaagdier als huisdier? Ook dan kun je vragen of een buurvrouw of vriend(in) tijdelijk wilt oppassen in je huisje of dagelijks even wilt langswippen. Zorg ook nu weer dat er voldoende eten is in huis voor je huisdier en dat het hok verschoond is.

Tips

  • Zorg voor een extra setje sleutels, zodat er altijd iemand voor je huisdier kan zijn.
  • Leg bij binnenkomst een blaadje neer, met de punten waar hij of zij rekening mee moet houden nog een keertje overzichtelijk opstaan. Plus, contact- en adresgegevens van jouw vakantieadres.
  • Leg een cadeautje en lief briefje neer op het aanrecht, om de tijdelijk verzorgster te bedanken. Ook kun je een presentje meenemen van vakantie of breng een bosje bloemen langs.
  • Stuur een kaartje vanaf je vakantiebestemming.

 

Waar laat jij je huisdier deze zomer? En, heb jij nog een goede tip? Laat het Flair weten!

Lees ook: Ik ga kamperen en neem mee… (checklist!)