Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kun je wel een oppepper gebruiken? Deze vrolijke films zijn alles wat je nodig hebt op Blue Monday

Kun je wel een oppepper gebruiken? Deze vrolijke films zijn alles wat je nodig hebt op Blue Monday

Kun je wel een oppepper gebruiken? Deze vrolijke films zijn alles wat je nodig hebt op Blue Monday

test

Hoewel het afgelopen jaar genoeg dieptepunten heeft gekend, is het vandaag op Blue Monday officieel de meest deprimerende dag van het jaar. Bovendien zijn de vooruitzichten niet bepaald rooskleurig te noemen, dus we kunnen ons maar al te goed voorstellen dat je wel wat afleiding kunt gebruiken. Een lekker potje janken bij een van deze tranentrekkers kan natuurlijk helpen, maar misschien klinkt een vrolijke film meer als muziek in jouw oren. En daarom zet Flair de zeven leukste voor je op een rij.

Vrolijke films Blue Monday

Op een deprimerende dag als Blue Monday kun je wel wat vrolijkheid gebruiken. En aangezien we het sombere gevoel vandaag de dag niet kunnen bestrijden met een bitterbal buiten de deur, moeten we het maar thuis op de bank doen. Wij zouden zeggen: snacks op tafel, dekentje erbij en een fijne film en je bent good to go. Oh, en vergeet niet een wijntje voor jezelf in te schenken. Je kunt de week maar beter zo goed mogelijk beginnen. Flair somt wat heerlijk kijkvoer voor je op:

1. The Holiday (2006)

Hoewel kerst het afgelopen jaar héél anders was dan normaal, blijft het een magische periode. Onze favoriete film aller tijden blijft dan ook The Holiday, die ieder jaar in december weer op televisie verschijnt. Gelukkig staat-ie tegenwoordig ook gewoon op Netflix en Videoland, dus kun je ervan genieten wanneer je maar wilt. Waarschijnlijk is het nergens voor nodig maar toch even als opfrisser: in The Holiday is te zien hoe Amanda (Cameron Diaz) en Iris (Kate Winslet) voor een tijdje van woning ruilen. In het idyllische Surrey leert Amanda na haar break-up de broer van Iris kennen, Graham (Jude Law), waar ze natuurlijk als een blok voor valt. Iris ontmoet Miles (Jack Black), wat van een vriendschap overloopt in een liefdevolle romance. Hieronder kun je alvast wegdromen bij de trailer. Pak jij ook de tissues er weer bij?

2. Mamma Mia! (2008)

De muziek van ABBA is het beste medicijn voor een slechte dag. Daarnaast heeft Mamma Mia! ook nog een flinke groep acteurs weten te strikken, met onder andere legende Meryl Streep, Amanda Seyfried die zingt als een nachtegaal en Pierce Brosnan die, tja… zijn valse gezang is eigenlijk net zo vermakelijk om aan te horen als de getalenteerde cast.

3. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)

Toegegeven: dit is misschien niet de beste uit de Harry Potter-reeks, maar wél veruit de meest vrolijke. De eerste treinrit van Ron (Rupert Grint) en Harry (Daniel Radcliffe) naar Zweinstein, de tafel die zich op magische wijze vult met eten, Hagrid (Robbie Coltrane) die de tovenaarsleerling mee op pad neemt… zo kunnen we nog wel even doorgaan. Slechterik Voldemort speelt nog geen grote rol, Harry hoeft alleen nog maar te dealen met Draco. En kijk die jonge koppies! Genoeg om je op te vrolijken.

4. Forrest Gump (1994)

Eigenlijk is elke film met Tom Hanks goed, toch? Toch geeft vooral Forrest Gump je een warm gevoel vanbinnen. De aandoenlijke, hardwerkende persoonlijkheid van Forrest laat je even geloven dat alles goed is in de wereld. En onthoud: “Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.” Laat al die verrassingen maar gewoon op je afkomen.

5. Toy Story (1995)

Een Disney- of Pixar-film is altijd goed als je je een beetje down voelt en met name Toy Story doet het wat ons betreft erg goed. Een groot voordeel is dat er meerdere films van zijn, wat betekent dat je lekker kunt bingen. De animatiefilm zit vol heerlijke bijfiguren zoals Mr. Potato Head en Slinky Dog. Toch zijn het Buzz Lightyear en Sheriff Woody die de film maken, met wederom: Tom Hanks.

6. Matilda (1996)

Matilda is magisch, met dank aan de schrijver van het boek: Roald Dahl. Pestkoppen worden even flink op hun plek gezet door Matilda. Hoe rot haar leven soms ook is, ze gaat niet bij de pakken neerzitten. Dat is de motivatie die we kunnen gebruiken op een verschrikkelijke dag als Blue Monday. Oh en Bruce die een hele chocoladetaart weg eet? It’s a mood.

Lees ook
Laat de waterlanders maar komen: 5x prachtige tranentrekkers om te kijken op Blue Monday

7. Paddington (2014)

Als iemand je een instant vrolijk gevoel kan geven, is het Paddington wel. Dat schattige, onhandige beertje maakt meteen je dag, nietwaar? De film zit vol Britse sterren als Julie Walters, Sally Hawkins en Hugh Bonneville. Mocht je na het kijken van deze film écht nog niet vrolijk zijn (kán niet, geloof ons maar), zet dan Paddington 2 aan. Met een nog leukere slechterik: Hugh Grant. Wedden dat je zo over die maandagkater heen bent?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Veronicasuperguide.nl | Beeld: still