Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vriezer snel ontdooien

Vriezer snel ontdooien

Vriezer snel ontdooien

Invriezen is oh zo handig, maar de vriezer ontdooien is vaak best een karwei. Hoe doe je dat makkelijk en snel? Een paar handige tips!

Ventilator

Zet een ventilator voor de vriezer. Leg een paar handdoeken op de grond om het water op te vangen. Nu wordt het klusje geklaard terwijl je iets anders kunt gaan doen. Handig!

Schaal met water

Vul een schaal met kokend water en zet die in de vriezer. Heb je een grote vriezer? Zet dan in elke lade een schaal met heet water. Sluit de deur en wacht een paar minuten. Leeg de schalen en vul ze opnieuw met kokend water. Herhaal dit proces een paar keer tot de vriezer is ontdooid.

Vloeistofzuiger

Wist je dat er ook stofzuigers zijn die vloeistoffen aankunnen en die je kunt huren? Zet zo’n speciale vloeistofzuiger op de blaasstand en beweeg hem van boven naar beneden. Herhaal dit tot alles droog is. Zo gaat ontdooien supersnel. Probeer dit trouwens niet met een gewone stofzuiger, dan is er risico op elektrocutie! Je kunt met deze stofzuiger ook makkelijk ijs opzuigen.

Tips van Flair lezeressen

  • Je kunt ook een haarföhn gebruiken om snel de vriezer te ontdooien. Na 5 a 10 minuten begint het te kraken en valt het ijs er zo van af. Handig en snel.
  • Vul een hoge druk plantenspuit met warm water en bespuit hiermee de vriezen van boven naar beneden. En leg oude badhanddoeken onder de vriezer zodat het niet kletsnat wordt. Neem de vriezer daarna nog even af met wat water en azijn, om van vervelende geurtjes af te komen.
  • Ontdooi de vriezer in de winter. De inhoud kan dan buiten staan, zonder dat het al te snel ontdooit. Als je een föhn gebruikt is het belangrijk dat deze niet nat wordt!
  • Smeer na het ontdooien de vriezer in met een dun laagje glycerine (of vaseline), dat je kunt kopen bij de drogist. Hierdoor hecht het ijs niet aan de wand van de vriezer en laat het ijs de volgende keer tijdens het ontdooien gemakkelijk los.

Et voilà, de vriezer is ontdooid. Hoe ga jij te werk?

Bron