Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Voetafdrukken in je sandalen en slippers? Zo verwijder je zo in een paar minuten

Voetafdrukken in je sandalen en slippers? Zo verwijder je zo in een paar minuten

Voetafdrukken in je sandalen en slippers? Zo verwijder je zo in een paar minuten

Deze zomer lopen we weer massaal op onze Birkenstock-slippers en -sandalen. Vergeleken met plastic teenslippers lopen deze exemplaren goddelijk, maar er is één nadeel. Na een tijd komen er lelijke voetafdrukken in te staan. Dat kan uiteraard geen kwaad, maar mooi en fris is het niet. Gelukkig kan je de afdrukken binnen een paar minuten verwijderen.

Voetafdruk sandalen

De voet- en teenafdrukken zien er misschien uit alsof ze permanent in je slipper blijven zitten, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Eigenlijk zijn het gewoon vieze plekken die je er ook weer uit kan krijgen. Binnen no time heb je weer een nieuw paar voor je staan.

Wat heb je nodig?

Pak je slipper of sandaal erbij. We gebruiken hier als voorbeeld Birckenstock-slippers, maar het gaat erom dat ze ongeveer een gelijk soort voetbed en zool hebben. Daarnaast heb je schoenreinigerspray, een oude (zachte) tandenborstel en een oud washandje nodig. Tip: spuit eerst een beetje van de schoenreiniger op een stukje voetbed dat niet goed zichtbaar is. Zo voorkom je dat je je mooie en fijne slippers verpest. Gebeurt er niets, dan kan je aan de slag.

Zo werkt het

Spuit de donkere plekken van de zool grondig in met de reiniger. Ze mogen flink nat worden, maar dompel ze niet onder in een vloeistof of in het water. Dat vinden ze iets minder leuk. Als de reiniger een paar minuten in je schoenen is getrokken, maar ze nog wel een beetje nat zijn, kan je gaan schrobben. Maak de tandenborstel nat onder stromend water en schrob alle vuile teen- en voetafdrukken in het voetbed weg. Je moet best even boenen, dus vergeet niet tussendoor de tandenborstel even om te spoelen.

Spic en span

Als de voetbedden helemaal voet- en teenvrij zijn, wrijf je met je washandje over het geschrobde oppervlak. Dan herhaal je deels de hierboven genoemde stappen. Maak de tandenborstel heel goed schoon en ga nog een keer over het voetbed heen. Daarna pak je je washandje weer en wrijf je ze weer droog. Dit proces blijf je herhalen totdat er geen vuil meer te zien is. Het is even boenen, maar je slippers zijn zo weer spic en span.

Lees ook
Musthave voor komende zomer: déze sandaal uit je jeugd is weer helemaal hip

Flair Voice

Wil jij elke dag handige huishoudtips van Flair ontvangen? Dat kan! Via de Google Assistent app op je telefoon of je smart speaker kun je nu dagelijks updates ontvangen van Flair, zoals huishoudtips en -tricks en je daily horoscoop. Deze kun je hier direct luisteren. Wil je weten hoe het werkt? Lees hier alles wat je wilt weten over Flair Voice.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De Arizona wit is in vrijwel alle maten nog verkrijgbaar! ? Wanneer koop jij jouw nieuwe paar? ?⁠ ⁠ #Birkenstock #BirkenstockNederland

Een bericht gedeeld door Birkenstock Nederland (@birkenstocknederland) op

Bron: Libelle.nl | Beeld: iStock