Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Brr: zó vies zijn vliegen op je eten nou echt

Brr: zó vies zijn vliegen op je eten nou echt

Brr: zó vies zijn vliegen op je eten nou echt

In de lente en zomer hoor je altijd wel ergens eentje zoemen: die ellendige vliegen. Naast dat ze ontzettend vervelend zijn, brengen ze ook nog gezondheidsrisico’s met zich mee. Het beste is dus om ze lekker buitenshuis te laten. Zo doe je dat.

Gezondheidsrisico’s

Ja, je leest het goed. Hoe onschuldig die vliegen ook lijken, ze nemen een flink risico met zich mee. De kans is groot dat wanneer jij net je bordje hebt gevuld met een lekkere maaltijd, die vlieg op je eten gaat zitten. Je wuift hem weg: niets aan de hand, denk je. Toch dragen ze meer bacteriën mee dan kakkerlakken. En die bacteriën kunnen allerlei nare ziektes veroorzaken.

Vliegen houden van vies

Vliegen houden van smerige dingen. Vuilnis, poep, noem maar op. Omdat ze niet kunnen kauwen, spuugt de vlieg er eerst op. Het voedsel lost dan een klein beetje op zodat de vlieg het kan opslurpen. Spot je dus een vlieg op die overheerlijke zalmmoot? Grote kans dat die er al op heeft gespuugd en een heel klein beetje van alles wat hij in z’n mond had, op jouw bordje terecht is gekomen.

Lees ook:
Vakantie voor de deur? Dit zijn de huidige coronamaatregelen in Europese vakantielanden

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Heb je nog geen vliegen in huis? Lucky you. Tref deze maatregelen zodat je die later ook niet in je huis hoeft te verwelkomen.

  1. Sluit deuren en ramen: logisch, maar hoe meer deuren en ramen openstaan, hoe meer vliegen naar binnen komen. Houd deze dus dicht of gebruik goed sluitende horren.
  2. Ruim restjes op: etensresten – vooral vlees – zijn het walhalla voor vliegen. Ze komen op de geur af en leggen graag eitjes in de resten. Opruimen dus.
  3. Ververs de afvalbak: die etensresten die liggen te rotten in de prullenbak zijn het lievelingseten van vliegen. Verschoon de bak dus regelmatig.
  4. Kattenbak: vliegen komen af op de uitwerpselen van je trouwe viervoeter. Doe jezelf – en die kat van je – een plezier en verschoon de kattenbak regelmatig. Om insecten én nare geurtjes te voorkomen.

Weten hoe je vliegen wegjaagt uit huis? Dat lees je hier!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash