Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Last van vliegangst? Deze handige app sleept je er doorheen

Last van vliegangst? Deze handige app sleept je er doorheen

Last van vliegangst? Deze handige app sleept je er doorheen

Het verheugen op de meivakantie kan al beginnen. Maar skip jij liever bepaalde reisbestemmingen omdat je niet graag in het vliegtuig zit? Zijn zweethandjes, hartkloppingen en spanning je niet vreemd tijdens een vlucht? Kortom: heb je last van vliegangst? We got you! Er bestaat namelijk een heel fijne app waardoor jij met een gerust hart je vlucht uitzit.

App SkyGuru

De app heet SkyGuru en kun je downloaden in zowel de App Store als de Google Play Store. Leuke bijkomstigheid: de app is helemaal gratis. Dat maakt ‘m toch wel extra fijn om eens uit te proberen. Ook is ie makkelijk te gebruiken in vliegtuigmodus.

De applicatie vervangt eigenlijk je vriend, zus of vriendin tijdens de vlucht. Zij hebben namelijk echt geen zin om je hand de hele vlucht vast te houden of je bemoedigend toe te spreken.

Lees ook
Binnenkijker: ‘We wandelen vanuit het vakantiehuis zo naar de zee’

Virtuele begeleider

De app is dus jouw reisgenootje. Zie het als een virtuele begeleider. Je krijgt de hele tijd live-updates op je telefoon over alles wat er gebeurt in en rondom het vliegtuig. Ook zie je waarom dit aan de hand is. De sensoren in je telefoon registreren je hele omgeving en geven informatie over de vluchtroute. Ook geven ze updates over het weer en – voor de echte angsthazen in het vliegtuig – de app meldt of er turbulentie aankomt.

Hopelijk durf je met deze app wel voor die mooie reisbestemming te kiezen. Good luck!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: &C | Beeld: Getty Images