Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vintage met een muzikale swing

Vintage met een muzikale swing

Vintage met een muzikale swing

Claire (35, zingt, fotografeert en handelt in vintage items) woont sinds 3 jaar met zoon Matthew (4) in een appartement in Dordrecht. Bijna alle meubels en accessoires in haar huis zijn te koop via haar webwinkel Bluebirds in the yard.

Claire: ‘Ik woonde vroeger veel groter. Maar dit kleine appartement beperkt mij gelukkig niet in mijn werk. Er vinden hier geregeld bandrepetities plaats want ik kan als alleenstaande moeder immers niet altijd weg. Met z’n allen repeteren we dan op de grote bank of in de tuin. En mijn huis is tegelijk showroom voor mijn vintage winkel. Bijna alles is te koop! Gelukkig mag ik van mijn lieve bovenbuurvrouwen ook het portiek hiervoor gebruiken. Toen ik hier kwam wonen had ik niet veel meubels. Maar al gauw vulde dit huis zich met spullen die ik bijvoorbeeld kreeg in ruil voor optredens, stylingopdrachten of fotoshoots. Ik ben dol op vintage en speur brocante markten af naar mooie dingen. De ‘Queen Anne’ stijl spreekt me aan. Ik ben heel trots op de grote spiegelkast in deze stijl die ik gratis kreeg van een tweedehandswinkel. De kast was zwaar beschadigd maar met veel geduld heb ik deze opgeknapt, geschuurd en met een blokkwast geschilderd. Ik ben redelijk eigenwijs. Toen ik middenin de kamer drie kasten als room devider naast elkaar wilde zetten had ik weinig medestanders. Maar eenmaal neergezet vond iedereen dat het de perfecte oplossing is om de keuken van de living te scheiden. Ik zou best een houten vloer willen. En nieuwe eetkamerstoelen. Deze zijn kapot en ik zou ze graag inruilen voor een paar vintage stoelen in verschillende pasteltinten. Een andere wens is een kamer en-suite, met glas in lood. Het zou de authentieke sfeer in dit huis nog meer benadrukken. Mijn droom is een woonplek waar je altijd buiten kunt zijn vanwege het mooie weer, zoals in California of Hawaii. Een overkapping in de tuin voor als het regent zou al een heel klein beetje helpen.  De pauwstoel vond ik in een kringloopwinkel. Hij was kapot en ik heb hem gerepareerd. Hij is heel licht, je tilt hem met gemak met één hand op. De Queen Anne koffietafel is tweedehands en zat vol koffievlekken. Ik heb hem geschuurd en geschilderd met krijtverf.’ 

Favoriete woonwinkels van Claire

  • Loods5, Leeghwaterstraat 69 in Sliedrecht is een van mijn favoriete plekken om inspiratie op te doen.
  • Indie-ish, Voorstraat 396 in Dordrecht heeft leuke woonaccessoies en veel paperware.
  • Urbun Outfitters, Kalverstraat 31 in Amsterdam vind ik altijd heel gaaf, online of in Amsterdam.

Favoriete webshops van Claire

Stylingtip van Claire

Hang koffers aan de muur voor een stoer effect. Dit is ook leuk voor een jongenskamer. Werk met lagen, een plaid met kussens op de bank of een stilleven op een kast dat je stylt met accessoires en planten voor een mooi effect.

Claire digitaal

@clairemusic777

www.bluebirdsinthebackyard.nl

www.bluebirdshop.nl

www.bluebirdsinthebackyard.blogspot.com

 

Bron: Flair 38 – 2015.

Tekst: Eva Lunshof. Fotografie: Jeltje Janmaat. Shopping: Marlies Huisman