Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vijf simpele huishoudtips

Vijf simpele huishoudtips

Vijf simpele huishoudtips

Een blinkend schone douche en nooit meer last van overkokend water tijdens het koken: met deze übersimpele huishoudtips krijg je het voor elkaar.

Douchekop schoonmaken

Zit er kalkaanslag op de douchekop en de kraan? Dat los je zó op. Het enige wat je nodig hebt is een plastic zakje, azijn en een elastiek. Vul het broodzakje met azijn en hang de douchekop erin. Bind het vast met een elastiek en laat het goed weken. Daarna ga je er met een vochtige doek overheen en weg is de kalkaanslag.

Overkokend water

Oeps, je let even niet op en voordat je het weet, kookt de pan over. Met deze simpele huishoudtip is dit verleden tijd: leg een houten lepel of spatel op je pan. Doordat de spatel de bellen kapot maakt, duurt het langer voordat het overkookt, dus heb je meer tijd om het vuur lager te zetten.

Krasvrije tafel

Tegen tafels in huis wordt altijd wel een keer aangestoten. De poten van een houten tafel kunnen hierdoor beschadigen. Met behulp van een simpele walnoot los je dit meteen op. Wrijf met de noot over de beurse plek en hij verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Kabels labelen

We hebben tegenwoordig veel apparaten en dus ook kabels in huis. Om precies te weten welke stekker naar welk apparaat leidt, kun je oude klipjes van broodzakken gebruiken. Deze klip je eenvoudig op de snoer en benoem je met een zwarte pen. Of versier de verschillende kabels met tape.

Oorbellen vinden

Bang dat je je sieraden of iets anders kostbaars opzuigt tijdens het stofzuigen? Bind simpelweg een panty om de buis van de stofzuiger. Zo zuigt het apparaat nog wel, maar blijven jouw kostbaarheden tegen de panty ‘plakken’.

Kijk voor meer handige huishoudtips op onze website!

Bron: Libelle.