Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Vieze plekken op vakantie

Vieze plekken op vakantie

Vieze plekken op vakantie

Ga je deze zomer nog op vakantie? Met het vliegtuig? Dan kan een beetje antibacteriële handgel in je handtas geen kwaad, want Flair stuitte op een aantal heel vieze plekken. En nee, het toilet is niet eens de ergste!

Vieze plekken op vakantie

Wie denk dat zijn of haar zitplek net lekker is uitgesopt voordat-ie plaatsneemt, heeft het mis. Komen ze: dit zijn de meest vieze plekken op reis.

De security check

Je weet wel, daar waar je na het inchecken je schoenen uit en sieraden af mag doen om door de elektrische poortjes te lopen. Deze bakken waar je je spullen in moet leggen, hebben de hygiëne-test niet goed doorstaan. Op de X-ray was de aanwezigheid van gevaarlijke bacteriën duidelijk te zien. Bacteriën van zo’n niveau, dat het mensen ziek kan maken. Hè bah.

Stoelriemen

De veiligheidsriemen in het vliegtuig zijn ongelooflijk smerig. De stoelriem bevat zelfs bacteriën die in onze darmen leven en infecties kunnen veroorzaken. De armleuningen daarentegen komen een stuk beter uit de test. Onderzoek heeft aangetoond dat schadelijke en dodelijke bacteriën als MRSA en E. coli dagen kunnen overleven op armleuningen, handgrepen op het toilet, tafeltjes, rolgordijnen, stoelen en stoelzakken.

Uitklaptafeltjes

De meest schokkende ontdekking is de hoeveelheid bacteriën die werd aangetroffen op de uitklaptafeltjes. Er worden zelfs baby’s op verschoond, zo blijkt uit Amerikaanse onderzoek naar hygiëne in vliegtuigen.

Handgreep van de koffer

Een Amerikaanse organisatie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van innovatieve producten binnen de gezondheidszorg, heeft aangetoond dat reiskoffers met zo’n 80 miljoen bacteriën in aanraking komen voordat ze weer terugkomen bij hun eigenaar. Even goed de boel ontsmetten dus als je je koffer weer van de bagageband pakt, met name de handgreep. Getsie.

 

Bron

Lees ook: Ik ga kamperen en neem mee…