Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rokende ouders in ‘Vier Handen Op Eén Buik’ shockeren kijkers: ‘Kind eruit, dus tijd voor een blowtje’

Rokende ouders in ‘Vier Handen Op Eén Buik’ shockeren kijkers: ‘Kind eruit, dus tijd voor een blowtje’

Rokende ouders in ‘Vier Handen Op Eén Buik’ shockeren kijkers: ‘Kind eruit, dus tijd voor een blowtje’

In het programma ‘Vier Handen Op Eén Buik’ gaan een aantal bekende moeders op bezoek bij jonge moeders in verwachting. Ze helpen de meiden bij de bevalling, maar ook met de voorbereidingen daarop. Actrice en presentatrice Saar Koningsberger was in de eerste aflevering van de nieuwe reeks te gast bij Mandy en Donny. Met de voorbereidingen hoefde de presentatrice niet echt te helpen, de jonge ouders hadden de zwangerschap gepland en waren er helemaal klaar voor. Wél Saar’s taak werd het om de toekomstige ouders te laten stoppen met roken.

Geplande en gewenst

Mandy (20) is al bijna twee jaar samen en anderhalf jaar verloofd met Donny. Het stel is dol op elkaar en de zwangerschap was dan ook volledig gepland. Het is ook niet de eerste zwangerschap voor de jonge moeder. Vorig jaar raakte ze al eerder zwanger, maar dat bleek het helaas om een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te gaan. Gelukkig kwam er na een paar maanden weer een lichtpuntje in het leven van Mandy, toen bleek dat er een gezond dochtertje op komst was. De aanstaande moeder vond het (om het met een moeilijk woord te beschrijven) “ongelooflijk”, maar was enorm blij met het nieuws.

Stelletje schoorstenen

Na die introductie komt al vrij snel naar voren dat het stel lang heeft gerookt tijdens de zwangerschap. Rond de dertig weken besloten de twee toch maar te stoppen. Gelukkig steunt Donny Mandy enorm in deze keuze, zoals Mandy zelf beweert. “Ik heb het aan haar gelaten. Heel simpel, we zijn beide volwassen en ik vind dat ze zelf oud genoeg is om een keuze te maken. als ze wil blijven roken, kan ik dat haar niet kwalijk nemen”, aldus vriend Donny. Naast roken, steekt Donny ook af en toe een jointje op. Dat doet hij wel netjes bij de open deur, naar het balkon toe. Maar helemaal buiten staan om de geur en rook niet naar binnen te laten komen, gaat Donny te ver, aangezien hij “anders in de kou moet staan”.

Veeleisend en lui

Dat de twee dol op elkaar zijn, is vooral te zien aan Donny. Hij doet alles voor zijn zwangere verloofde, die al bij 22 weken last kreeg van bekkeninstabiliteit. Van stofzuigen, tot bolletjes smeren met appelstroop en boter. Op Twitter komt er nogal kritiek op de veeleisende Mandy, maar Donny heeft blijkbaar geen problemen met haar houding. “Wil ze wat drinken, dan mag ze van mij gewoon op de bank blijven liggen”, aldus Donny.

Aluminitatie

De aanstaande ouders hebben niet de illusie dat het makkelijk gaat worden, gezien hun beperkte inkomen. Het enige wat ze binnenkrijgen, is alimentatie van Mandy’s vader, wat overigens een lastig woord blijkt om uit te spreken. Twitterend Nederland weet dan ook niet of er geld op de bank komt, of dat de vader van Mandy maandelijks een rol aluminiumfolie komt brengen. Donny werkt verder niet: “Ik zit in een uitkering, omdat ik ervoor gekozen heb om het eerste jaar op de kleine te focussen”, laat de aanstaande vader weten.

Saar’s heftige bevallingsverhaal

Vier weken voor de bevalling komt Saar aan bij de aanstaande ouders om hen te helpen met de voorbereiding. Mandy moest wel even opzoeken wie haar bekende moeder nou ook alweer was, maar gelukkig kwam ze er al snel achter dat ze uit “de film met die boot” (lees: De Schippers van de Kameleon) was. Saar is naast actrice ook moeder van Scottie (3) en vertelt in het programma ook kort over haar eigen zwangerschap. Nadat ze veel moeite had met zwanger worden, gaat het ook nog tijdens de bevalling mis. De navelstreng zat om de nek van Scottie en het meisje moest zelfs gereanimeerd worden. Tijdens haar verhaal kan de actrice het niet drooghouden en ook op Twitter komt haar verhaal binnen.

Uitkering kiezen

Saar kan het niet laten om de enorme rookwalm die in het huis hangt te benoemen. Trots laat Donny weten gestopt te zijn, maar toch zo nu en dan nog even een jointje te roken, als “hobby”. Gelukkig doet hij dat, zoals eerder gezegd, bij de keukendeur. Als Saar doorvraagt, blijkt echter dat hij dat alleen overdag doet en ’s avonds gewoon binnen op de bank rookt. Saar noemt zijn verklaring “heel vaag”, maar biedt aan om hem te helpen stoppen. Ze neemt de aanstaande ouders mee naar een stoppen-met-roken-coach. Na die afspraak is Donny’s conclusie dat hij alleen nog maar in het weekend wil gaan blowen. “Hoeveel blow je dan?, vraagt Saar nog even na. “Nu twee of drie per dag, maar ik de tijd dat ik in Amsterdam woonde, rookte ik dertig, veertig joints op een dag.” De uitdrukking op het gezicht van de bekende moeder spreekt boekdelen.

Puffen en paffen

Dan is eindelijk de bevalling aangebroken. Mandy’s weeën komen snel op gang en binnen de kortste keren ligt dochter Mila in haar armen. Ook Donny was aanwezig voor de geboorte, maar liet Mandy tussentijds én direct na de bevalling wel even alleen om buiten een sigaretje te roken – prioriteiten stellen blijkt een dingetje. Na de bevalling mogen Donny en Mandy al snel naar huis, waar de twee zich direct ontpoppen als zorgzame ouders. Vooral Donny draait zijn hand niet om voor een luier verschonen.

Lees ook
Verbaasde kijkers ‘Vier Handen Op Eén Buik’ raken niet uitgepraat over dromenvanger van navelstreng

Gestopt, of toch niet?

De belangrijkste vraag aan het eind van het traject is voor Saar niet kind-, maar rook-gerelateerd. Want hoe gaat het nu met al die peuken en joints die Donny er dagelijks doorheen joeg? Dan blijkt dat Donny zijn blow-hobby heeft laten vallen. In principe goed nieuws, maar dat de pakjes sigaretten daarvoor in de plaats zijn gekomen, is toch jammer. Als na een laatste bezoek van Saar blijkt dat ook Mandy na negen weken weer begonnen is met roken,  Koningsberger haar laatste bezoek komt brengen aan het stel, laat ook Mandy weten na negen weken weer te zijn begonnen met roken. Saar laat dit los en ziet dit vooral als ‘een mooi project’ en denkt bij het afscheid dat het allemaal gaat komen met de twee.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: STORY | Beeld: Still