Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > VIDEO: Waarom heb jij soms het gevoel dat je telefoon trilt – zonder dat je een bericht krijgt?

VIDEO: Waarom heb jij soms het gevoel dat je telefoon trilt – zonder dat je een bericht krijgt?

VIDEO: Waarom heb jij soms het gevoel dat je telefoon trilt – zonder dat je een bericht krijgt?

Hoe kom het dat je soms je telefoon voelt trillen in je zak, terwijl er toch echt geen berichtje binnen is gekomen?

Nee, dat is niet de zoveelste uiting van jouw betrekkingswaan, dat is een officieel syndroom: het phantom vibration syndrome. En jij bent niet de enige die dit fake getril regelmatig ervaart. Bijna 90 procent van de mobiele telefoonbezitters zou er wel eens last van hebben.

Volgens onderzoeker Robert Rosenbergen,verbonden aan het onderzoeksinstituut Georgia Tech, kun je dit gekke fenomeen vergelijken met het dragen een bril. Brildragers wennen zo erg aan hun montuur en kijkglazen, dat ze wel eens vergeten dat ze een bril dragen. Het hoort bij de persoon, als een soort verlengstuk van jezelf. Door je trusty smartphone heel regelmatig te gebruiken, maak je een ‘m dus tot een logisch onderdeel van jezelf. Zo raak je getraind om trillingen aan te voelen als een inkomend telefoontje of berichtje.

Paraatheid

En hier gaat het volgens Rosenbergen bij het Phantom vibration syndrome om, want het gevolg is dat een ook andere trillingen interpreteert als een buzzende telefoon. Of het nou gaat om de gsm die zich in je broekzak verplaatst, of een kleine spiertrekking die je een trillend gevoel geeft: door deze constante staat van paraatheid denk je dat iemand je wil bereiken zodra je een trilling voelt, terwijl de oorzaak iets heel anders kan zijn. Ah, de teleurstelling…

dissapointed

 

Bekijk de video hieronder voor de volledige uitleg:

 

 

 

En misschien vind je dit ook interessant:

 

Bron: Womenshealthsmag.nl