Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Video: De nieuwe Dove-campagne schokt ouders met tienerdochters

Video: De nieuwe Dove-campagne schokt ouders met tienerdochters

Video: De nieuwe Dove-campagne schokt ouders met tienerdochters

Cosmeticaproducent Dove staat bekend om zijn emotionele en pakkende campagnes. In hun nieuwste campagne confronteren ze ouders met het online gedrag van hun dochters.

Het filmpje toont enkele ouders die in een klaslokaal zitten en gevraagd worden wat hun dochters zoal opzoeken op het internet. Volgens het onderzoek dat Dove uitvoerde, gaat 77% van de jongeren op zoek naar antwoorden op het internet. Wanneer de zoekterm ‘how to french kiss’ op het scherm verschijnt, barsten de ouders in lachen uit. Bij de volgende zoekacties verandert de sfeer onmiddellijk. Zo vragen 1 op 3 meisjes zich af of ze als tiener plastische chirurgie kunnen laten toepassen, 33% wil ook weten of ze dik of lelijk zijn. Een op de vier gaat nog verder en vraagt zich af of ze een eetstoornis hebben.

Het meest schokkende cijfer voor de ouders komt op het einde van het filmpje: liefst 44% van de tienermeisjes wenst dat ze meer respect voor zichzelf zou hebben. Een verbijsterde moeder reageert op de cijfers: “Als je niet in jezelf gelooft en als je denkt dat je niets waard bent, dan loop je het risico jezelf in de weg te staan. Ik wil dat onze kinderen zien hoe goed ze zijn.”

Bron: Nieuwsblad